Pear cheesecake

Postat de Poliana in Prajituri
27 Oct 2012 | 7041 vizualizari
Pear cheesecake

Daca va este pofta de un cheesecake aromat, cu crusta delicioasa de biscuiti facuti in casa...atunci vin eu cu solutia potrivita. Imi era dor de un cheesecake, si daca tot am spart gheata anul asta la prajiturile cu pere, m-am hotarat sa-l fac cu pere...si cu cocos, o combinatie extrem de parfumata si delicata.

Ingrediente

Crusta

  • 250 gr biscuiti integrali
  • 120 gr unt
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 1 lingurita zahar vanilat

Crema

  • 800 gr crema de branza
  • 150 ml smantana grasa
  • 100 gr zahar brun
  • 50 gr miere
  • 3 oua
  • 2 pere medii spre mici
  • 2 linguri nuca de cocos
  • 1 lingura cu varf amidon
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 lingura zeama de lamaie

Decor

  • 200 ml smantana pt frisca
  • 1 lingurita zahar vanilat
  • 1 para
  • fulgi de cocos

Mod de preparare

Pregatim o tava teflonata de dimensiuni 20-21cm. Poate sa fie si mai mare, dar mie imi place sa fac un cheesecake inalt. O tapetam cu hartie de copt la baza si...cam atat, nu este necesar sa fie unsa. Preincalzim cuptorul la 180 de grade.

Punem in robot biscuitii si-i macinam fin, adaugam peste ei zaharul vanilat si scortisoara si amestecam. Untul il topim la foc mic apoi il adaugam peste biscuiti si omogenizam. Punem biscuitii in forma de tort, presam bine pe fund si ridicam stratul de biscuiti si pe margini. Dam la cuptor pentru 10 minute, apoi lasam deoparte si trecem la umplutura. Miscoram focul la 160 de grade.

Crema de branza o mixam cu zaharul si mierea timp de 3 minute, dupa care adaugam ouale pe rand si mixam bine dupa fiecare, pana la incorporarea completa. Adaugam amidonul si smantana si mixam usor inca un minut. La sfarsit adaugam esenta de vanilie si zeama de lamaie, mixam usor si lasam deoparte.
Perele le taiem felii subtiri si le stropim cu putina zeama de lamaie ca sa nu se oxideze.

Punem jumatate din crema peste baza de biscuiti, asezam feliile de para, deasupra presaram cele doua linguri de cocos, apoi turnam restul de crema. Dam la cuptor pentru o ora. Daca e necesar se poate lasa mai mult sau mai putin in functie de caz. La sfarsit cheesecake-ul trebuie sa fie usor auriu deasupra, in niciun caz maroniu, si trebuie sa aiba un usor tremur la miscare. Eu de obicei las cheesecake-ul o ora, si este suficient.
Lasam in cuptor la racit pentru 2 ore, dupa care il punem la rece pentru cel putin 6 ore, sau peste noapte.

Pentru decor mixam smantana pentru frisca cu zaharul vanilat si decoram cheesecake-ul dupa preferinta. Eu am pus si cateva felii de para stropite cu putina zeama de lamaie si fulgi de cocos. Se face destul de usor, dar mereu este de efect si face ravagii printre degustatori. Pe mine m-a cucerit complet...a fost delicios!! Am pastrat o feliuta si pentru voi.

Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pear cheesecake" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (25)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cheesecake cu lapte condensat

Postat de GeorgianaGrigorescu

Cheesecake cu lapte condensat

Macinam biscuitii apoi ii amestecam cu untul topit.Intr-o tava rotunda de tort, detasabila, asezam folie alimentara apoi distribuim amestecul de biscuiti presand usor. Introducem tava la rece....

Citeste continuarea

Fursecuri cu nuca si caramel

Postat de privatelaura

Fursecuri cu nuca si caramel

Intr-un vas, punem zaharul la caramelizat. Amestecam usor pana se topeste si adaugam cele doua linguri de smantana. Amestecam bine, bine pana se fluidizeaza la loc caramelul. Dupa ce s-a...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.10.2012, 23:31
Cata finete si ce delicatete, imi si imaginez gustul deosebit, prajitura arata minunat, iar combinatia cu pere e absolut delicioasa! Felicitari!
la 27.10.2012, 23:46
ce bunatate... imi lasa gura apa! felicitari!
la 27.10.2012, 23:52
Woauuuuu! La ora astaaaaa
la 27.10.2012, 23:52
Simply beautiful!
la 27.10.2012, 23:55

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking