Perisoare de vita cu legume si sos de vin rosu

Postat de ala_oancea in Vita
15 Mai 2009 | 7264 vizualizari
Perisoare de vita cu legume si sos de vin rosu

Ingrediente

  • Perisoare:
  • 600 gr carne tocata de vita
  • 50 gr orez
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • patrunjel verde
  • 1 albus
  • 2 linguri pesmet
  • sare, piper, boia
  • condiment pentru chiftele
  • Sos:
  • 1 ceapa
  • 1 lingura faina
  • 2 linguri smantana
  • 100 ml vin rosu
  • 2 linguri sos de rosii
  • sare, piper, boia
  • Garnitura:
  • 1 punga conopida congelata
  • 1 punga broccoli congelat

Mod de preparare

Orezul se fierbe 10 minute, se scurge si se lasa la racit. Se amesteca apoi cu carnea tocata, usturoiul dat prin presa, ceapa data pe razatoarea cu gauri mici, patrunjelul verde tocat, albusul si pesmetul. Se condimenteaza si se framanta bine. Se formeaza perisoarele care se fierb in apa cu sare pentru 20 de minute. Cand sunt gata se scot cu o spumiera.
Legumele se fierb in apa cu sare.
Pentru sos se toaca ceapa marunt si se pune la calit in putin ulei de masline. Se adauga vinul rosu si se lasa la fiert. Faina se amesteca cu smantana si se adauga la sos. Se adauga si sosul de rosii si se condimenteaza. Se fierbe cateva minute pana se ingroasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Perisoare de vita cu legume si sos de vin rosu" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (7)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Vita cajun cu fasole verde

Postat de mihaelar63

Vita cajun cu fasole verde

 Am decongelat bucata de carne la temperatura camerei. Am sarat si am ,,imbracat '' vacuta cu condimentul de cajun pe toate partile. Am pus uleiul intr-o tigaie...

Citeste continuarea

Vita cu legume

Postat de privatelaura

Vita cu legume

Intr-un vas de plastic, am amestecat ingredientele pentru marinata.  Carnea am spalat-o si am taiat-o cuburi, cum a reusit, mai mici, mai mari. Le-am pus in vasul cu marinata, le-am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.05.2009, 21:07
Wow, Ala, ce bine arata Imi plac la nebunie perisoare cu diferite sosuri
la 15.05.2009, 21:56
Mersi Oana ! Au fost primele perisoare pe care le-am facut, dar mi-au iesit foarte bune, si la gust si la consistenta.
la 15.05.2009, 22:41
Ce bine arata, Ala!
la 15.05.2009, 22:47
Felicitari
la 15.05.2009, 22:55
cred ca-s ff gustoase!

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking