Perisoare in sos de smantana

Postat de sufletista in Mancaruri cu carne
7 Feb 2014 | 3770 vizualizari
Perisoare in sos de smantana

M-am inspirat de pe blogul Barbat la Cratita

Ingrediente

  • Perisoare
  • 500 g carne tocata
  • 100 g orez
  • 1 ou
  • 1 ceapa
  • 1/2 legatura patrunjel
  • 2 linguri faina
  • sare
  • piper
  • 2 catei usuturoi
  • Sos de smantana
  • 400 g smantana
  • 2 cepe
  • 1 lingura faina
  • sare
  • piper
  • apa care au fiert perisoarele

Mod de preparare

Perisoarele-intr-un bol punem  carnea,oul,ceapa tocata marunt,orezul spalat,faina,condimente dupa gust si patrunjelul tocat,amestecam bine compozitia.

Cu mainile ude formam perisoarele.

Intr-o cratita adaugam apa si cand incepe sa fiarba adaugam perisoarele.

Lasam sa fiarba la foc mediu cca 15-20 min(le gustam inainte)

Sosul-Curatam cepele si le tocam marunt.

Intr-o tigaie adaugam putin ulei si cand s-a incalzit adaugam ceapa si o lasam sa se caleasca putin,adaugam faina si amestecam continuu,adaugam 2-3 polonicuri de apa in care au fiert perisoarele si amestecam.

Lasam sa fiarba cateva minute amestecand din cand in cand,(sosul trebuie sa fie ca la o ciulama).

Adaugam smantana,amestecam si cand incepe sa fiarba adaugam perisoarele scurse de zeama,potrivim de condimente dupa gust si mai lasam cca 5 min pe foc.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Perisoare in sos de smantana" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Perisoare de vita in sos de smantana cu parmezan

Postat de gurita_ta2005

Perisoare de vita in sos de smantana cu parmezan

Carnea tocata de vita se pune intr-un castron impreuna cu condimentele,oul si orezul. Se formeaza perisoare,le punem pe o farfurie intinsa si se da la frigider pentru 2-3 ore. Intr-o...

Citeste continuarea

Perisoare de porc in sos de branza

Postat de gurita_ta2005

Perisoare de porc in sos de branza

Carnea tocata se amesteca cu condimentele,ceapa alba tocata marunt,orezul si oul. Se formeaza bilute,se pun pe o farfurie si se dau la frigider pentru cateva ore. Se scot din firgider,se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.02.2014, 16:19
bune
la 07.02.2014, 16:20
la 07.02.2014, 16:22
Ce alb a ramas sosul tau, cu toate ca are in el si ceapa calita si zeama de la perisoare!
la 07.02.2014, 16:26
Merisor ceapa am lasato foarte putin sa se caleasca,si posibil din cauza ca am folosit carne de pui la perisoare
la 07.02.2014, 16:30

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking