Peste alb cu garnitura de morcovi

Postat de cristinne in Pangasius
29 Apr 2010 | 5503 vizualizari
Peste alb cu garnitura de morcovi

Simplu, usor si delicios!

Ingrediente

  • 4 bucati de peste alb
  • 4 morcovi mari
  • 1 fir ceapa verde
  • 2 fire usturoi verde
  • 1 foaie de dafin
  • 1 pahar vin alb
  • 4 linguri ulei masline
  • condimente : maghiran, oregano, patrunjel, marar, piper mixt, ienibahar si sare {nu knorr sau maggi..sunt total impotriva!}
  • verdeata pt final (marar si patrunjel in proportii egale)  

Mod de preparare

Se pregateste pestele, se curata morcovii si se taie rondele. Se aseaza intr-un vas de yena morcovii taiati impreuna cu pestele. Apoi se amesteca cu restul de ingrediente : condimentele, uleiul, vinul, ceapa si usturoiul taiate marunt. Se acopera vasul cu un capac si se da la cuptorul preincalzit, timp de 40-60 de minute (depinde de cuptorul fiecaruia -la 240 de grade la inceput, dupa care la 200 de grade spre final (ultimele 20-25 de minute, eu una asa am facut, oricum se verifica din cand im cand). Cand morcovii sunt gata aproape moi, inseamna ca totul e facut.

La final adaugam verdeata marunta si ne bucuram de minunata, sanatoasa si delicioasa masa!

Daca ti-a placut reteta noastra "Peste alb cu garnitura de morcovi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Biban de mare in crusta de sare si ierburi aromatice

Postat de Bucataras

Biban de mare in crusta de sare si ierburi aromatice

Pregateste o tava mai adanca pentru cuptor. Pune sarea grunjoasa in tava impreuna cu ierburi aromatice. Adauga un pahar de vin si unul de apa si amesteca pana se formeaza o crusta...

Citeste continuarea

Pastrav cu ciuperci la cuptor

Postat de Retetegg

Pastrav cu ciuperci la cuptor

Pastravii i-am curatat bine in interior, i-am spalat si i-am uscat cu un servet.   I-am asezat intr-o tava unsa cu putin ulei.   Am pus in ei si pe langa ei felii de ciuperci si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.04.2010, 00:50
super bun felicitari si 5 furuclite de la mine
la 30.04.2010, 12:25
furculite si de la mine si in plus felicitari ca preferi condimentele in detrimetul asa ziselor mix-uri de-a gata care mai contin altceva nerecomandat .
la 01.05.2010, 11:17
mixul de condimente de-a gata ce ni-l recomanda astia pe la Tv, de ne-au impuiat capul, nu contine altceva decat sare la greu si e-uri, cred ca nici n-a vazut piperul sau curry-ul adevarat, Knorrul)pe bune acum!

PS; eu si curry-ul il cumpar de la plafar (e curry 100% natural, facut din planta curry rasnitata, nu din amestec de ce vor astia si ii pun denumirea de curry .
la 01.05.2010, 13:09
eu stiam ca acest ,,curry,, e un amestec de mai multe condimente, nici decum ca ar exista o planta cu acest nume....
la 03.05.2010, 20:22
e foarte sanatoasa o sa incerc si eu ca sunt la dieta

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking