Ingrediente
- 3fileuri de peste alb
- SOS
- 1lingura unt
- 1ceapa mica
- 300g ciuperci pleutorus
- 400ml smantana lichida
- 100ml vin alb
- 2catei de usturoi
- sare
- piper
- GARNITURA
- 1ceasca orez rosu
- 1anason stelat
- 2pastai de cardamom
- 1ceapa mica
- 50g unt
Mod de preparare
Fileurile spalate,condimentate cu sare si piper apoi le lasam deoparte pe o farfurie.
Ciupercile le punem intr-un vas cu apa si le tinem la fiert 30min dupa care le scurgem si le taiem julien sau cubulete;in tigaie punem unt,ceapa tocata marunt sa se caleasca,adaugam ciupercile,usturoiul marunt,dupa cateva minute vinul iar dupa ce s-a evaporat alcoolul adaugam smantana,condimentam apoi punem pestele avand grija ca sa fie acoperit de sos si mai lasam pe foc 5min cu capac apoi oprim
Pentru garnitura,punem intr-un vas pe foc orezul spalat,3cesti cu apa,ceapa tocata marunt,anasonul,cardamomul si lasam sa fiarba incet si cu capac;dupa ce orezul a fiert si apa a scazut,scoatem anasonul,cardamomul,condimentam cu sare si adaugam untul amestecand bine
Servim pe farfurie orezul,alaturi de peste cu sos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Peste cu sos de ciuperci si orez rosu" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (10)
|