Peste cu sos de ciuperci si orez rosu

Postat de ianculubita in Peste
25 Ian 2014 | 7352 vizualizari
Peste cu sos de ciuperci si orez rosu

Va recomand asa ceva,are un gust incredibil!!

Ingrediente

  • 3fileuri de peste alb
  • SOS
  • 1lingura unt
  • 1ceapa mica
  • 300g ciuperci pleutorus
  • 400ml smantana lichida
  • 100ml vin alb
  • 2catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • GARNITURA
  • 1ceasca orez rosu
  • 1anason stelat
  • 2pastai de cardamom
  • 1ceapa mica
  • 50g unt

Mod de preparare

Fileurile spalate,condimentate cu sare si piper apoi le lasam deoparte pe o farfurie.

Ciupercile le punem intr-un vas cu apa si le tinem la fiert 30min dupa care le scurgem si le taiem julien sau cubulete;in tigaie punem unt,ceapa tocata marunt sa se caleasca,adaugam ciupercile,usturoiul marunt,dupa cateva minute vinul iar dupa ce s-a evaporat alcoolul adaugam smantana,condimentam apoi punem pestele avand grija ca sa fie acoperit de sos si mai lasam pe foc 5min cu capac apoi oprim

Pentru garnitura,punem intr-un vas pe foc orezul spalat,3cesti cu apa,ceapa tocata marunt,anasonul,cardamomul si lasam sa fiarba incet si cu capac;dupa ce orezul a fiert si apa a scazut,scoatem anasonul,cardamomul,condimentam cu sare si adaugam untul amestecand bine

Servim pe farfurie orezul,alaturi de peste cu sos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Peste cu sos de ciuperci si orez rosu" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Macrou marinat la rece

Postat de gicuta69

Macrou marinat la rece

Lasam pestele la dezghetat apoi il curatam, indepartam capetele, il spalam si il taiem rondele potivit de groase. Lasam rondelele la scurs apoi le saram bine, le punem intr-un vas cu capac si le...

Citeste continuarea

Saramura de crap

Postat de Moni_alex

Saramura de crap

De curatat si taiat crapul, sotul s-a ocupat, el l-a curatat de solzi, l-a taiat bucati, capatana si coada le-am pastrat pentru ciorba. Bucatile de peste le-am condimentat cu sare, cimbru si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.01.2014, 11:27
delicioasa mancarica si foarte bine arata!
la 25.01.2014, 11:41
la 25.01.2014, 11:54
Cred ca este foarte bun!
la 25.01.2014, 12:06
la 25.01.2014, 12:41
super bun

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking