Pește în apă nebună

Postat de elucubratiiculinare in Peste
13 Dec 2013 | 5317 vizualizari
Pește în apă nebună

Sună bine FISH IN ACQUA PAZZA? Mie mi-a plăcut la nebunie și nu am rezistat până nu am încercat această rețetă. Încercati-o și voi pentru că merită!

Ingrediente

  • 2 pești mari - plătică, chefal, biban
  • 1 ceașcă măsline Kalamata
  • 1 ceapă
  • 4 căței de usturoi
  • 1 conservă cu roșii întregi
  • 3-4 cartofi fierți
  • 2 frunze de dafin
  • 1 ceașcă frunze de busuioc proaspăt
  • 1/2 ceașcă ulei măsline
  • 1 ceașcă vin alb
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Peștele se curăță de solzi, se eviscerează și se spală bine. Se condimentează cu sare și piper. Se aranjează într-o tavă.

Adăugăm în tavă pe lângă pești, măslinele, ceapa tăiată fideluță, usturoiul tăiat feliuțe sau ușor zdrobit, cartofii fierți tăiați cubulețe potrivite. Mai adăugăm în tavă roșiile tăiate felii, împreună cu sucul lor, vinul, frunzele de dafin și cele de busuioc. Adăugăm apă atât cât peștele și legumele să fie pe jumătate scufundate. Stropim totul cu ulei de măsline și dăm la cuptor la 180 grade C pentru 40-50 minute.

Servim fierbinte. Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pește în apă nebună" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Merlucius cu bere neagra, in crusta de malai, la cuptor

Postat de mihaelar63

Merlucius cu bere neagra, in crusta de malai, la cuptor

Pestele se spala bine si se curata in interior. Cu ajutorul unei foarfeci de bucatarie curatati pestele de aripioare. Aveti grija acestea sunt dispuse si pe spate si...

Citeste continuarea

Macrou cu sos de rosii la cuptor

Postat de gicuta69

Macrou cu sos de rosii la cuptor

Curatam pestele de intestine, indepartam capetele, cozile si aripioarele si il spalam foarte bine cu apa rece. Il condimentam cu sare si piper si il stropim cu zeama de lamaie. Il lasam asa cel...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.12.2013, 16:45
Titlu ma amuza, dar pestele e grozav!!
la 13.12.2013, 16:49
la 13.12.2013, 16:49
intr-adevar un titlu amuzant, dar bine preparat
la 13.12.2013, 16:50
apa nebuna , buun bun
la 13.12.2013, 16:53
Peştele, un gust bun, o carne sănătoasă, indiferent de pa în care e gătit.

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking