Peşte marinat pane cu garnitură de cartofi

Postat de ionix in Peste
18 Feb 2011 | 6639 vizualizari
Peşte marinat pane cu garnitură de cartofi

Ingrediente

Pentru peştele marinat:

  • orice peşte fără oase
  • zeama de la o lămâie
  • o lingură pastă de soia
  • câteva fire de mărar
  • sare
  • pastă de chilli
  • două ouă
  • făină
  • pemet

Pentru garnitura de cartofi:

  • câţiva cartofi fierţi în coajă (în funcţie de cât peşte aveţi)
  • ulei de măsline
  • pătrunjel
  • sare, piper

Mod de preparare

 

Preparare peşte:

     Se face un sos amestecând următoarele ingrediente:  zeama de la o lămâie, o lingură pastă de soia, câteva fire de mărar tocate mărunt, sare, pastă de chilli. Cu acest sos vom marina peştele. Ungem bine peştele cu acest sos iar restul îl turnăm deasupra, acoperim cu folie alimentară vasul în care este peştele şi apoi dăm la frigider preţ de o oră.

 

După ce a stat la marinat, luăm peştele şi-l dăm prin următoarele ingrediente(exact în ordinea scrisă): făină, ou bătut şi apoi pesmet. Se pune o tigaie cu ulei la încins iar în uleiul foarte bine încins vom prăji peştele marinat. Se scoate pe un şervet la scurs.

    Pe o farfurie punem cartofii tăiaţi cubuleţe, turnăm puţin ulei, sare, piper şi presărăm pătrunjel. Lângă cartofi vom aşeza peştele pane.

     Peştele se serveşte cu zeamă de lămâie şiun vin alb bun.

Poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Peşte marinat pane cu garnitură de cartofi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

File de peste pane cu garnitura de mazare

Postat de Bunica

File de peste pane cu garnitura de mazare

Fileul de peste spalat,portionat se da prin faina si ou ,apoi se prajeste pe ambele parti pana se rumeneste frumos.Peste se caoce foarte repede. Se scoate pe servetele absorbante,pentru a se...

Citeste continuarea

File de macrou pe pat de mamaliga

Postat de Bunica

File de macrou pe pat de mamaliga

Fileul de macrou se spala,se usuca bine cu un servetel absorbant si se pune in tigaia Dry Cooker.Lasa 3-4 minute pe fiecare parte. Intr-un ceaun punem apa cu sare la fiert. Cand da in clocot...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.02.2011, 09:29
foarte bun
la 18.02.2011, 09:43
Florina,sa nu papi tot,lasa si pentru mine
la 18.02.2011, 10:40
la 18.02.2011, 11:22
bravo draga mea
la 18.02.2011, 11:31
Cat de bun

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking