Pesto alla genovese

Postat de caroline in Pt. paste
3 Iul 2013 | 4916 vizualizari
Pesto alla genovese

Este unul din cele mai cunoscute sosuri in intreaga lume.Este un clasic al bucatariei italiene mai axact din regiunea Liguria ... Clasicul pesto se prepara intr-un mojar ... insa pentru gospodinele moderne ;) e mult mai simplu cu ajutorul robotului de bucatarie. Foarte usor de preparat si extraordinar de bun alaturi de paste...O data incercat nu are cum sa nu doresti sa il incerci si a doua oara.

Ingrediente

  • 2 maini de busuioc
  • 5 catei usturoi
  • sare
  • 1\2 pahar ulei de masline
  • 3 linguri seminte de pin
  • 5 linguri parmezan
  • 2 linguri pecorino

Mod de preparare

Busuiocul se spala cu apa rece si se usuca cu ajutoarul unui servet.

Se piseaza bine usturoiul( curatat) cu putina sare.

Punem in robotul de bucatarie usturoiul,semintele de pin,busuiocul,parmezanul si pecorino.Se omogenizeaza totul foarte bine.

Apoi incet incet adaugam uleiul de masline pana devine un sos.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pesto alla genovese" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitive rapide pentru sarbatori

Postat de AlexTeacher

Aperitive rapide pentru sarbatori

“Acadele” de mozzarella si rosii cherry  Pe fiecare bat de frigaruie se pune cate o rosie cherry si o biluta de mozzarella; Se scufunda mozzarella in pesto si...

Citeste continuarea

Fusilli cu legume curcubeu in sos cremos de pesto

Postat de Satisfyyourcravings

Fusilli cu legume curcubeu in sos cremos de pesto

Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Intre timp, se curata dovleacul de seminte si se taie in cuburi de 1 cm. Se transfera pe o tava potrivita pentru cuptor, se presara cu sare,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.07.2013, 17:31
place
la 03.07.2013, 17:39
Îmi place, desigur. Iar usturoiul îl mănânc înclusiv cu carne friptă. Nu e rău, nu?
la 03.07.2013, 17:44
Grozav de bun!
la 03.07.2013, 17:46
Parinte...usturoiul nu e rau deloc niciodata ...
la 03.07.2013, 17:47
foarte bun

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking