Pește florentin

Postat de elucubratiiculinare in Peste
22 Noi 2012 | 3762 vizualizari
Pește florentin

Ingrediente

  • 500 g pește file (cod, merluciu, whiting),
  • 2-3 linguri ulei de măsline,
  • 4 linguri pesmet,
  • 1 linguriță sare,
  • 1/2 linguriță piper proaspăt măcinat,
  • 1/4 linguriță praf nucșoară,
  • 500 g spanac,
  • 1 căpățână usturoi,
  • 100 ml vin alb,
  • 2 linguri ulei de măsline,
  • 1/2 lămâie.

Mod de preparare

Pește se lasă la decongelat în frigider peste noapte. A doua zi se lasă la zvântat.

Amestecăm pesmetul cu sarea, piperul și praful de nucșoară. Trecem fileurile de pește prin pesmet și le punem într-o tavă tapetată cu hârtie pergament unsă cu ulei de măsline. Stropim peștele cu puțin ulei de măsline și punem la cuptor (preîncălzit la 200 grade C) pentru 30 minute.  La jumătatea timpului se întorc fileurile și pe partea cealaltă.

Între timp pregătim spanacul. Curățăm usturoiul și-l tocăm mărunt. Încingem 2 linguri ulei de măsline într-un wok și călim câteva secunde usturoiul, apoi adăugăm spanacul spălat și scurs de apa. În cazul în care folosiți spanac congelat, se pune congelat în wok, dar atenție să nu sară uleiul. Adăugăm 100 ml vin alb sec și călim la foc mare pentru 10 minute. Condimentăm cu sare și păstrăm la cald până la servire.

Servim fileurile de pește pe pat de spanac și stropim totul cu suc proaspăt de lămâie.  

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pește florentin" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (7)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Peste prajit in crusta de aluat cu bere

Postat de simona72

Peste prajit in crusta de aluat cu bere

Pestele daca este congelat, se lasa la dezghetat de seara pana dimineata in frigider. Se clateste cu apa rece, se tamponeaza cu servetele de bucatarie. Se taie bucatile de peste de grosimea unui...

Citeste continuarea

Orez cu peste si creveti

Postat de cristeena20

Orez cu peste si creveti

Am cumparat peste red fish congelat, l-am decongelat si l-am fiert in apa cu sare cca 10 minute. Scoatem pestele si pastram apa, o vom folosi la orez. Crevetii se pun in apa rece, sunt creveti...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.11.2012, 16:48
la 22.11.2012, 16:51
la 22.11.2012, 16:51
la 22.11.2012, 20:20
bravo
la 22.11.2012, 20:39

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking