Picioare de vaca cu naut

Postat de cristeena20 in Vita
16 Noi 2012 | 10214 vizualizari
Picioare de vaca cu naut

E o reteta tipica portugheza. Diferenta dintre picioarele de porc si cele de vaca e ca acestea din urma au mai mutla carne si sunt mai gelatinoase. Eu una le prefer celor de porc.

Ingrediente

  • 2 picioare de vaca (aici li se spun maini:))
  • ulei de masline
  • 3 cepe
  • usturoi pisat
  • 3 morcovi
  • 150 gr bacon
  • vin alb
  • pasta de tomate
  • carnat afumat
  • 500 gr naut din conserva
  • sare, piper, tabasco, coriandru verde

Mod de preparare

Se spala bine picioarelede vaca. se dau la fiert. Cand dau in clocot -se arunca apa de pe ele.Apoi intr-o oala cu presiune se pune la fiert picioarele impreuna cu zarzavat: ceapa, morcov, patrunjel verde, usturoi, praz si sare.(daca ati tinut picioarele in sare cuc ateva zile inainte - ceea ce e recomandat pentru un gust bun nu  mai aduagatio sare)

Intre timp pregatim sosul: Tocam marunt ceapa, usturoiul. Il punem intr-o cratita incapatoare si le calim in ulei d emasline pana devin aurii. Adaugam Morcovii taiati cubulete, baconul- mai lasam putin sa se caleasca. Adaugam apoi carnatul, pasta de tomate, vinul alb. Potrivim de sare, piper, piri-piri .

Carnea fiarta se scoate din apa- o taiem cuburi (eventual o dezosam daca preferam asa). Lasma apa deo+arte. In cratita cu sos adaugam carnea si nautul scurs bine de apa din conserva si turnam peste din apa de pe carne (strecurata). Se lasa sa fiarba toate asa impreuna cca 15 minute- Presaram coriandru la final.

Daca ti-a placut reteta noastra "Picioare de vaca cu naut" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Osso Buco a la Milaneze

Postat de panacris

Osso Buco a la Milaneze

Se asezonează bucățile de carne cu sare și piper, pe ambele părți,  apoi se dau prin făină, să nu fie făină  în exces, după care se așează pe o farfurie....

Citeste continuarea

Ardei umpluti cu carne de vita

Postat de oanapl

Ardei umpluti cu carne de vita

Alegi ardeii astfel incat sa nu fie patati sau stricati si ii cureti de cotoare si seminte, apoi ii speli. Cureti si tai ceapa marunt. Cureti morcovii, apoi ii dai pe razatoare, iar rosia decojita...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte III rosu

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

Comentarii

la 16.11.2012, 15:42
nautul , lintea , altadata destul de intalnite la noi , acum sunt raritati , din pacate .
la 16.11.2012, 16:02
la 16.11.2012, 16:05
la 16.11.2012, 16:10
atunci poate fi inlocuita cu fasolea..banuiesc..dar nautul ii da un gust aparte..nu e acelasi lucru..Hai ca va tirmit eu o cutie..aici e ff multa si ff ieftina
la 16.11.2012, 16:29
Nu mai zic de carne că pe ziua de azi am fost taxat bine Dar mâncare-i foarte bună. Şi clar că la noi fasolea e mai căutată. Bravo

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking