Piept de porc cu ierburi la cuptor servit cu orez

Postat de timea in Porc
31 Mai 2013 | 3709 vizualizari
Piept de porc cu ierburi la cuptor servit cu orez

Pranzul acesta l-am servit parintilor mei cand au fost in vizita la mine acum 3 saptamani :). Tare mult le-a placut si prezentarea si mancarea.

Ingrediente

  • o bucata intreaga de piept de porc - aprox 1 kg
  • 4 linguri de masline
  • cimbru
  • maghiran
  • roinita
  • 1 lingurita sare de mare
  • 1/2 lingurita piper
  • 1 capatana usturoi
  • Pentru garnitura:
  • 125 gr orez basmati
  • 2-3 l apa si un pic de sare pt fierberea orezului
  • patrunjel verde
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Spalam bine carnea si o stergem cu un prosop de hartie.

Intr-un bol amestecam uleiul de masline sarea si piperul si verdeturile tocate marunt.

Carnea o crestam din loc in loc la o distanta de aprox 2 cm. Ungem carnea pe toate partile cu sosul de verdeturi. Lasam carnea la rece aprox 30 de minute.

Scoatem din frigider carnea si in crapaturile unde am taiat asezam felii de usturoi.

Picuram putin ulei de masline intr-o tava si asezam pieptul de porc in ea. Acoperim cu folie de Al. si dam la cuptorul preincalzit la 185-190 de grade timp de 30 de minute. Dupa 30 min indepartam folia de Al., cu o lingura stropim carnea cu uleiul din tava si mai lasam la cuptor aprox 20 minute.

Verificam carnea daca e facuta inainte de a o scoate din cuptor.

Orezul il fierbem in apa cu sare si cand este fiert il strecuram.

Turnam orezul pe un platou si presaram deasupra sare, piper si patrunjel verde tocat. 

Asezam carnea peste orez si servim cald. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de porc cu ierburi la cuptor servit cu orez" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (39)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Coaste de porc dulci picante

Postat de merisor67

Coaste de porc dulci picante

Condimentăm coastele de porc cu sare, piper, boia de ardei și cimbrișor și le tragem la tigaie, în puțin ulei, pentru 1-2 minute, până se rumenesc ușor pe toate părțile, apoi...

Citeste continuarea

Ardei umpluti cu carne

Postat de Patricia_Iordache_79

Ardei umpluti cu carne

Spalam ardeii si le scoatem cu grija cotorul si semintele.  Tocam ceapa si dam morcovul pe razatoarea cu gauri mici. Punem putin ulei intr-o tigaie si calim usor ceapa si morcovul adaugand...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.05.2013, 20:43
Io prima,io prima..poate sa fie fara orez,renunt la el...
la 31.05.2013, 20:45
stai ca nici nu era poza Cleme ). Na acum poti servi
la 31.05.2013, 20:46
Cleme eu primesc si cu orez!!!
la 31.05.2013, 20:46
Cleme sunt pe urmele tale
la 31.05.2013, 20:46
delicioasa mancarea ta! Sarumana pentru masa, Timi!

Vezi toate comentariile (39)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking