Ingrediente
- 5 bucati piept de porc cu os
- 4 morcovi
- 2 cepe
- 1 gogosar rosu
- 5-6 cartofi
- sare
- piper
- roinita
- oregano
- ulei de masline
- Pentru sos:
- 1 lingurita mustar,
- 2 lingurite sos chili,
- praf de usturoi si un pic de sare
Mod de preparare
Spalam si curatam legumele.
Ungem o tava cu putin ulei de masline apoi asezam cartofii taiati in doua, morcovii taiati rondele, ceapa taiata in 3 si gogosarii felii. Saram si piperem si stropim totul cu ulei de masline.
Carnea o spalam si o condimentem cu sare, piper si ierburile aromate tocate marunt.
Asezam carnea peste legume acoperim cu folie de Al. si dam la cuptor la 190 grade timp de aprox 1 ora.
Dupa 30 min indepartam folia de Al si lasam sa se rumeneasca carnea intorcand de pe o parte pe alta dupa 15 min.
Sosul il preparam amestecand toate ingredientele: mustarul, sosul de chili, sarea si praful de usturoi.
Servim cald cu sos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de porc cu os pe pat de legume servit cu sos chili" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (33)
|