Piept de porc cu os pe pat de legume servit cu sos chili

Postat de timea in Porc
23 Sep 2012 | 3393 vizualizari
Piept de porc cu os pe pat de legume servit cu sos chili

O mancare rapida si ideala pentru un pranz de duminica.

Ingrediente

  • 5 bucati piept de porc cu os
  • 4 morcovi
  • 2 cepe
  • 1 gogosar rosu
  • 5-6 cartofi
  • sare
  • piper
  • roinita
  • oregano
  • ulei de masline
  • Pentru sos:
  • 1 lingurita mustar,
  • 2 lingurite sos chili,
  • praf de usturoi si un pic de sare

Mod de preparare

Spalam si curatam legumele.

Ungem o tava cu putin ulei de masline apoi asezam cartofii taiati in doua, morcovii taiati rondele, ceapa taiata in 3 si gogosarii felii. Saram si piperem si stropim totul cu ulei de masline.

Carnea o spalam si o condimentem cu sare, piper si ierburile aromate tocate marunt.

Asezam carnea peste legume acoperim cu folie de Al. si dam la cuptor la 190 grade timp de aprox 1 ora.

Dupa 30 min indepartam folia de Al si lasam sa se rumeneasca carnea intorcand de pe o parte pe alta dupa 15 min.

Sosul il preparam amestecand toate ingredientele: mustarul, sosul de chili, sarea si praful de usturoi.

Servim cald cu sos. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de porc cu os pe pat de legume servit cu sos chili" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (33)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciolan afumat la cuptor (in vas ceramic)

Postat de Mokuska

Ciolan afumat la cuptor (in vas ceramic)

Ciolanul se spala si se pune la fiert in apa fara sare cu foi de dafin. Mare atentie, apa tot timpul sa acopere ciolanul ca altfel soriciul se usuca si devine incomestibil de tare. Dupa ce a...

Citeste continuarea

Friptura de porc usturoiata

Postat de mirela0911

Friptura de porc usturoiata

Se spala bine carnea, se tamponeaza de surplusul de apa apoi se taie in felii groase de cca 1 cm. Se condimenteaza cu sare si piper si pe o parte si pe cealalta. Se unge o tava cu ulei. Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.09.2012, 19:38
gustos tare!vreau si eu sa gust!
la 23.09.2012, 19:40
E pentru mâine nu? Că seara trebuie să mâncăm mai puţin
la 23.09.2012, 19:42
Gurita .
Padre asta a fost pranzul
la 23.09.2012, 19:44
Bun pranz ai mai pregatit!
la 23.09.2012, 19:46
Padre,io cred ca daca-i cu ...pat,mai bine lasi mancarea mea pe maine,ca asta-i mai potrivita la cina))

Vezi toate comentariile (33)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking