Piept de porc la tava cu inele glasate de ceapa

Postat de Doinavar in Porc
17 Feb 2013 | 4483 vizualizari
Piept de porc la tava cu inele glasate de ceapa

Ceapa o folosim de obicei la tocanite, ciorbe, supe, papricas, zacusca, etc., dar ea singura poate constitui o garnitura deosebita, gustoasa si aromata, in special langa o friptura de porc la tava.

Ingrediente

  • 1,2-1,5 kg piept de porc (cotlet, pulpa, muschiulet, ceafa, gusa)
  • 1 morcov
  • 5-6 cepe
  • 50 g mazare (proaspata, conservata sau congelata)
  • 1 lingurita miere
  • 2 linguri otet rosu
  • 3-4 linguri ulei pentru prajit
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1 varf de cutit boia iute
  • 3-4 foi de dafin
  • 500 ml bere blonda
  • 2 linguri ketchup
  • 3 lingurite zahar
  • unt cat o nuca
  • 1/2 ardei gras rosu, 1 castravete acru
  • 1 peperoni
  • 2 lingurite baza pentru mancaruri
  • sare, piper, cimbru, maghiran, ienibahar, coriandru

Mod de preparare

Spalati si feliati carnea, condimentati feliile, fara sa puneti sare, apoi puneti-le la prajit in uleiul incins, 2-3 minute pe fiecare parte, pana devine albicioasa. Scoateti carnea din ulei si asezati-o intr-o tava mai inaltuta. Curatati morcovul si ardeiul gras, taiati-le bastonase, apoi asezati-le langa carne impreuna cu boabele de mazre.  Ungeti carnea cu ketchup, turnati berea, uleiul in care s-a prajit, o lingura de otet,  adaugati 2 lingurite de zahar, foile de dafin, pudrati cu sare, piper, cimbru, ienibahar, maghiran,  adaugati 1/2 litru de apa si dati tava la cuptorul preincalzit la foc mediu 1 ora si 30 minute. Din cand in cand verificati sa nu se arda, eventual micsorati focul si completati zeama cu putina bere sau apa. Mai stropiti carnea cu sosul din tava.

Intre timp curatati cepele, taiati-le rondele si puneti-le la glasat intr-o tigaie antiaderenta cu untul, uleiul de masline, mierea,  otetul rosu ramas, boiaua iute si cea dulce. Nu umpleti tigaia prea tare, mai bine glasati inelele de ceapa in doua-trei ture. Adaugati putina apa si lasati pe foc mic pana scade aproape de tot zeama si inelele de ceapa se desfac frumos si devin aurii. Adaugati putin cimbru, maghiran, baza pentru mancaruri si dregeti gustul de sare si piper. Taiati castraveciorul in fasiute subtiri si puneti-le peste garnitura de ceapa.

Verificati cat de moale este carnea, daca mai trebuie lasati-o la rumenit inca 10-15 minute. Scoateti  tava din cuptor.

Asezati pe platou felii de carne, legume din tava, boabe de mazare, putin sos de la carne si garnitura de inele de ceapa glasata. Decorati cu feliute si fasii de castraveti acri, gogosari, peperoni. Este o friptura picanta, cu garnitura de ceapa, inedita, gustoasa si aspectuoasa. Pofta buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de porc la tava cu inele glasate de ceapa" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (5)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Mancare de porc cu bere si legume

Postat de oanapl

Mancare de porc cu bere si legume

Tai carnea în felii groase de 1 cm și apoi în baghete sau fâșii lungi de 4-5 cm și late de 1 cm. Pe acestea le condimentezi moderat cu piper negru măcinat, usturoi granulat....

Citeste continuarea

Cotlet de porc aromatizat

Postat de panacris

Cotlet de porc aromatizat

De data aceasta am folosit clasicul vas de lut. Acesta în primul rând se lasă la “umezit” adică se pune în chiuveta temeinc curățată cca. 20 minute în apă...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.02.2013, 11:33
place
la 17.02.2013, 11:45
la 17.02.2013, 11:53
minunat
la 17.02.2013, 19:31
la 18.02.2013, 09:33
Trebuie sa fie bun

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking