Ciorba de dovlecel cu piept de porc afumat

Postat de Valclaudia in Ciorbe
29 Sep 2014 | 3456 vizualizari
Ciorba de dovlecel cu piept de porc afumat

Ingrediente

  • 1 dovlecel mare de cca 500 gr.
  • 1 bucata piept de porc afumat de cca 300 gr.
  • 1 ceapa potrivita
  • 2 morcovi
  • 1 gogosar rosu
  • 3 linguri ulei
  • 1 foaie de dafin
  • 250 ml bors (din comert am avut eu)
  • cateva bobite de mustar
  • cateva boabe de piper negru
  • patrunjel si telina verde
  • oregano in otet
  • sare si piper macinat dupa gust

Mod de preparare

Dovlecelul se curata de coaja si de seminte, apoi se taie cubulete.

Ceapa se curata, se spala si se taie marunt, apoi se caleste in ulei 2-3 minute, apoi adaugam pieptul de porc afumat taiat bucati.

Lasam sa se caleasca cateva minute impreuna, apoi adaugam rondelele de morcov si bucatelele de gogosar taiat cubulete.

Punem cca 2,5l apa rece, foaia de dafin, boabele de mustar si de piper, bucatelele de dovlecel, rosia trecuta pe razatoarea fina si lasam sa fiarba totul la foc moderat pana fierb legumele si carnea. Punem borsulsi mai lasam sa dea cateva clocote.

La final presaram verdeata proaspat tocata si punem 1 lingurita oregano in otet si lasam cateva minute sa se intrepatrunda aromele, apoi servim.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de dovlecel cu piept de porc afumat" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

CIORBĂ DE IEPURE

Postat de panacris

CIORBĂ DE IEPURE

Ceapa și prazul curățate, tocate mărunt se pun la călit în untura cu aromă de cârnați afumat și puțină apă. Zarzavaturile se curăță, se toacă mărunt și se adaugă la...

Citeste continuarea

Ciorba cu perisoare

Postat de Patricia_Iordache_79

Ciorba cu perisoare

Spalam legumele. Tocam marunt pastarnacul, morcovul, ardeiul gras si ceapa. Le punem la calit in putin ulei, apoi adaugam peste ele apa calda. Acoperim si lasam sa fiarba.  Intre timp...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.09.2014, 19:10
Tare buna
la 29.09.2014, 19:21
Cu atatea legume si cu afumatura......mmmmmmm,ce bunatate!
la 29.09.2014, 19:33
la 29.09.2014, 19:45
la 29.09.2014, 20:05
Foarte buna ciorbita!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking