Ingrediente
- 1 dovlecel mare de cca 500 gr.
- 1 bucata piept de porc afumat de cca 300 gr.
- 1 ceapa potrivita
- 2 morcovi
- 1 gogosar rosu
- 3 linguri ulei
- 1 foaie de dafin
- 250 ml bors (din comert am avut eu)
- cateva bobite de mustar
- cateva boabe de piper negru
- patrunjel si telina verde
- oregano in otet
- sare si piper macinat dupa gust
Mod de preparare
Dovlecelul se curata de coaja si de seminte, apoi se taie cubulete.
Ceapa se curata, se spala si se taie marunt, apoi se caleste in ulei 2-3 minute, apoi adaugam pieptul de porc afumat taiat bucati.
Lasam sa se caleasca cateva minute impreuna, apoi adaugam rondelele de morcov si bucatelele de gogosar taiat cubulete.
Punem cca 2,5l apa rece, foaia de dafin, boabele de mustar si de piper, bucatelele de dovlecel, rosia trecuta pe razatoarea fina si lasam sa fiarba totul la foc moderat pana fierb legumele si carnea. Punem borsulsi mai lasam sa dea cateva clocote.
La final presaram verdeata proaspat tocata si punem 1 lingurita oregano in otet si lasam cateva minute sa se intrepatrunda aromele, apoi servim.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de dovlecel cu piept de porc afumat" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (13)
|