Ingrediente
- -1 bucata piept pui dezosat
- -100 gr hribi
- -1 lingura unt
- -1 cm ghimbir razuit
- -sare
- -piper
- -50 ml vin alb sec
- -2 catei usturoi
- -50 gr cascaval sau parmesan
- -200 gr paste penne sau altfel de paste
Mod de preparare
Punem in apa rece la hidratat hribii.
Pieptul de pui il taiem fasii nu subtiri, cam de 2 cm grosime si il condimentam cu sare, piper si ghimbirul razuit.
Punem la fiert intr-o oala apa cu sare (pentru a fierbe pastele)
Intr-o tigaie incinsa punem pieptul de pui la prajit ( eu nu am folosit grasime , dar se poate unt sau ulei ) si il lasam sa se prajeasca pe o parte , dupa care il intoarcem si pe partea cealalta . Cand este alb atunci punem vinul si lasam sa se faca carnea bine .
Hribii ii stoarcem de apa si ii strangem in mana ca sa ii scurgem cat mai bine de apa . Intr-o cratita punem o lingura unt , hribii si usturoiul tocat sau taiat rondele , amestecam bine si lasam sa se gateasca putin (cam 3 minute ) acoperita .
Cand fierbe apa adaugam pastele si le fierbeti in functie de tipul pastelor ( scrie pe pachet cat trebuie fierte ), si in functie de gusturile d-voastra (mai moi sau aldente ) . Le stoarcem si sunt gata de asezat pe farfurie .
Se servesc calde asezate toate pe aceiasi farfurie , presarate deasupra cu cascaval razuit sau parmezan si patrunjel verde .
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui cu paste si sos de hribi" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (18)
|