Piept de pui in crusta de cascaval cu cartofi dulci

Postat de Patricia_Iordache_79 in Pui
10 Apr 2013 | 15592 vizualizari
Piept de pui in crusta de cascaval cu cartofi dulci

In familia mea snitelele sunt la mare cautare drept pentru care, gatesc foarte des, ba din carne de pui, ba din porc etc. Ce nu-mi place este ca uleiul sare in toate partile cand le prajesc, ca nu sunt foarte sanatoase absorbind atat ulei, ba mai mult, sunt si prajite. Asadar, am gasit in cautarile mele pe net, o varianta de snitele de pui la cuptor si tare au fost pe placul meu. Sper sa va placa si voua. Sursa de inspiratie: www.iria.ro

Ingrediente

  • pentru snitele:
  • piept de pui (aproximativ 500-600 gr);
  • 2 oua (cred ca merge si unul pentru ca mie mi-a mai ramas);
  • 2 linguri mustar;
  • 100-130 gr. cascaval;
  • 4-5 linguri pesmet;
  • 2 linguri ulei;
  • 2-3 linguri rase, cu faina;
  • sare
  • piper
  • boia dulce
  • pentru garnitura:
  • 2 cartofi dulci;
  • 1 pastarnac;
  • 2-3 linguri ulei;
  • sare;
  • piper

Mod de preparare

Cum preparam snitelele:

Taiem carnea de pui in fasii lungi de grosimea unui deget. 

Amestecam ouale cu mustarul, sare, piper, faina si boia.

Intr-un bol amestecam pesmetul cu cascavalul ras pe razatoarea cu gauri mici.

Dam fiecare bucatica de carne prin amestecul de ou, apoi prin amestecul de pesmet cu cascaval, presam bine si asezam bucatile de carne in tava unsa cu putin ulei si tapetata apoi cu hartie de copt.

Cum preparam garnitura:

Curatam de coaja cartofii dulci si pastranacul si ii taiem felii cat mai subtiri.

Ii punem intr-un vas adand, punem ulei peste ei, sare, piper si amestecam pana ce toti sunt "unsi"de acest amestec.

Punem cartofii si pastarnacul intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Bagam, cele doua tavi la cuptorul incins la 190 grade, pentru 30-40 minute pana cand legumele sunt facute iar carnita a devenit rumena si aurie.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui in crusta de cascaval cu cartofi dulci" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (37)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pui cu legume la cuptor

Postat de simona72

Pui cu legume la cuptor

Carnea de pui, spalata , curatata, stearsa cu prosoape de hartie se condimenteaza dupa gust su sare, piper, cimbru si boia. Se da carnea la frigider pt 30 minute.Dupa ce carnea a stat la frigider...

Citeste continuarea

Piept de pui umplut servit cu sufleu de cartofi

Postat de mirela0911

Piept de pui umplut servit cu sufleu de cartofi

Se spala cartofii si se pun la fiert in coaja. Se lasa sa se raceasca, apoi se curata de coaja. Se dau pe razatoarea mare. Smantana se amesteca cu galbenusurile, apoi se toarna peste cartofi. Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.04.2013, 16:03
la 10.04.2013, 16:07
la 10.04.2013, 16:11
Patricia ce bunatate!!! , pot sa servesc si eu ?
la 10.04.2013, 16:13
pirpt de pui nu stiu ce este dar arata bine
la 10.04.2013, 16:14
ce fain arata

Vezi toate comentariile (37)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking