Piept de pui la gratar cu fusilli si sos tzatziki

Postat de panacris in Fusilli
1 Iun 2012 | 5404 vizualizari
Piept de pui la gratar cu fusilli si sos tzatziki

O cina delicioasa! O sa destainui mai jos, reteta originala a sosului tzatziki. In tineretele mele, am lucrat la bucatarie, intr/un restaurant cu specific grecesc. Atunci am "furat" reteta originala de tzatziki, direct de la greci, nu ce se vehiculeaza pe piata, cu iaurt, castraveti murati sau alte variante. Va asigur, ca daca faceti o data acest sos, o sa va indragostiti de el. Cantitatile sunt variabile.

Ingrediente

  • piept de pui 500 g.,
  • sare iodata,
  • piper proaspat macinat,
  • praf de curry,
  • fusilli 500 g.,
  • Pentru sos tzatziki
  • branza grasa cremoasa de vaci 300 g.,
  • smantana grasa de capra/vaci 300 ml.,
  • telemea de capra/oaie 50 g.,
  • castraveti cruzi 3 bucati,
  • usturoi 4 catei,
  • ulei de masline 50 ml.

Mod de preparare

Pastele se fierb aldente conform indicatiilor de pe ambalaj.:D

Pieptul de pui se asezoneaza de sare, piper si curry, se prajeste in tigaia doubleta.

Sosul tzaziki se preapara astfel: se amesteca energic branza cremoasa cu smantana, telemeau rasa, castravetii curatati de coaja si rasi pe razatoarea mare, usturoiul presat si uleiul de masline. 

Se monteaza farfuria, cu fusilli, pui si sos,  si se servesete simpla sau acompaniata de salata de sezon.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui la gratar cu fusilli si sos tzatziki" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Budinca cu paste si carne tocata

Postat de medioto59

Budinca cu paste si carne tocata

Fierbem pastele conform instructunilor de pe pachet,apoi le scurgem de apa si le trecem printr-un jet de apa rece. Le lasam sa se scurga de apa intr-o strecuratoare. Separate,tocam carnea....

Citeste continuarea

Paste cu pui si legume gratinate

Postat de cristeena20

Paste cu pui si legume gratinate

Pieptul de pui il taiem cubulete si il marinam cu ulei de masline, sare, piper, chilli, usturoi pisat si vin alb. Lasam cateca ore sa se intrepatrunda condimentele. Punem lastele la fiert in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.06.2012, 20:25
la 01.06.2012, 20:31
buuuunnn
la 01.06.2012, 20:58
papa buuuuuunnnnn
la 01.06.2012, 21:04
Wowwwwww cum arata
la 01.06.2012, 21:38
bun

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking