Piept de rata cu ratatuille de legume

Postat de iulianatanase in Rata
20 Oct 2010 | 10216 vizualizari
Piept de rata cu ratatuille de legume

Ingrediente

  • 1 piept de rata de cca. 700 de grame
  • 1/2 pahar de vin porto
  • 1 cartof mijlociu
  • un morcov mijlociu
  • un dovlecel verde
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 1/2 ardei gras galben
  • 1 catel de usturoi
  • 1 frunza de dafin
  • sare
  • piper
  • 1 pahar de apa(sau supa de carne)
  • ulei de masline 1/2 pahar
  • 1 lingurita patrunjel tocat

Mod de preparare

Pieptul de rata se cresteaza in forma de grilaj si se pune la prajit in jumatate din  cant. de ulei 5 min, la foc moderat. Se intoarce si se mai lasa 3-4 min. Sarati si piperati.

Intre timp cuptorul il incingeti la 200 de grade si introduceti pieptul de rata intr-o tava,fara uleiul aferent ,stropit cu porto. Lasati pieptul in cuptor cca.14 min.

Intre timp curati cartoful si morcovul,taiati bastonase de 1cm si lungi de cca.3 cm si puneti la prajit in restul de ulei, impreuna cu usturoiul strivit si frunza de dafin. Adaugati din cand in cand putina apa sau supa. Puneti sare, piper dupa gust. In timp ce se coc cartofii si morcovul curatati dovlecelul si ardeii si taiatii in acelasi mod. Cand cartofii sunt aproape facuti (probati cu furculita), puneti si restul legumelor si terminati de copt.

Ratauille nu trebuie sa iese foarte zemos, la sfarsit sosul trebuie sa fie scazut. Adaugati patrunjel tocat. Pieptul de rata il lasati cca.5 min la odihnit pe un fund inainte de a-l taia felli.

Pofta buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de rata cu ratatuille de legume" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Pastrama din piept de rata

Postat de mihaelar63

Pastrama din piept de rata

Pieptul de rata se pune in apa cu sare si o crenguta de rozmarin timp de 24 ore.  Intai am incalzit apa  sarata impreuna cu o crenguta de rozmarin pentru a se dizolva si...

Citeste continuarea

Rata pe varza dulce

Postat de GeorgianaGrigorescu

Rata pe varza dulce

Intr-un vas termorezistent am asezat morcovul,telina,pastarnacul si ceapa taiate bucati.Am asezat peste ele carnea de rata condimentata( 2 pulpe,un piept si o aripa),un pahar de apa, o jumatate de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.10.2010, 16:15
CE BINE ARATA!
la 20.10.2010, 16:15
Bun venit!
la 20.10.2010, 16:21
5 furculite pentru reteta si inca 5 pentru prezentare - profesionista -
si nu in ultimul rand bine ai venit !!!
la 20.10.2010, 16:51
bine ai venit! arata minunat si reteta e delicioasa!
la 20.10.2010, 17:15
Bine ai venit Iuliana!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking