Ingrediente
Pentru piftelute avem nevoie de:
- 6-7 carfofi
- sare
- patrunjel
- o cana de faina
- un ou
- pesmet
Pentrul sosul de rosii avem nevoie de:
- 3 rosii mari
- patrunjel
- o lingurita ulei de masline
- sare
- piper
- praf de usturoi
- busuioc
- oregano
Mod de preparare
Piftelutele de cartofi
Se curata cartofi de coaja si se slapa apoi se taie cubulete si se pune la fiert cu sare.Dupa ce au fiert se surge din apa dar nu toata cam jumatate si se condimenteaza cu sare,punem faina si pisam pana iese un pireu cu consintenta mai tare,apoi punem oul si patrunjelul si continuam sa amestecam.Punem uleiul de masline la incalzit in tigaie,facem piftelutele in mana si apoi le dam prin pesmet si le punem la prajit.Dupa ce am terminat le punem la scurs pe un servetel de bucatarie.
Sosul de rosii
Curatam rosiile de coaja si le punem la blendar cu sare si o lingurita de ulei de masline,pasta rezultata se pune la fiert cu patrunjel,busuioc,oregano,sare,piper si praf de usturoi(se poate folosi si ulturoi pisat),se lasa la fiert cam jumatate de ora pana se ingroasa.
Se servesc piftelutele cu sos.Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Piftelute din cartofi cu sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (15)
|