Piftelute din cartofi cu sos de rosii

Postat de bahna_violeta in Aperitive / Garnituri
12 Aug 2012 | 4763 vizualizari
Piftelute  din cartofi cu sos de rosii

Am facut un mic experiment care s-a dovedit a fi foarte delicios.Imi place sa fac combinatii noi uneori unt reusite alte ori nu,dar de cele mai multe ori sunt reusite.Sper sa va placa reteta.

Ingrediente

Pentru piftelute avem nevoie de:

  • 6-7 carfofi
  • sare
  • patrunjel
  • o cana de faina
  • un ou
  • pesmet

Pentrul sosul de rosii avem nevoie de:

  • 3 rosii mari
  • patrunjel
  • o lingurita ulei de masline
  • sare
  • piper
  • praf de usturoi
  • busuioc
  • oregano

Mod de preparare

Piftelutele de cartofi

Se curata cartofi de coaja si se slapa apoi se taie cubulete si se pune la fiert cu sare.Dupa ce au fiert se surge din apa dar nu toata cam jumatate si se condimenteaza cu sare,punem faina si pisam pana iese un pireu cu consintenta mai tare,apoi punem oul si patrunjelul si continuam sa amestecam.Punem uleiul de masline la incalzit  in tigaie,facem piftelutele in mana si apoi le dam prin pesmet si le punem la prajit.Dupa ce am terminat le punem la scurs pe un servetel de bucatarie.

Sosul de rosii

Curatam rosiile de coaja si le punem la blendar cu sare si o lingurita de ulei de masline,pasta rezultata se pune la fiert cu patrunjel,busuioc,oregano,sare,piper si praf de usturoi(se poate folosi si ulturoi pisat),se lasa la fiert cam jumatate de ora pana se ingroasa.

Se servesc piftelutele cu sos.Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Piftelute din cartofi cu sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Pateuri cu ciuperci

Postat de gicuta69

Pateuri cu ciuperci

Ciupercile le spalam sub jet de apa rece si le lasam la scurs intr-o strecuratoare.  Tocam ceapa si o calim in ulei pana se inmoaie.  Adaugam  ciupercile tocate...

Citeste continuarea

Aperitiv placinte rasucite cu branza, cascaval si marar

Postat de simona72

Aperitiv placinte rasucite cu branza, cascaval si marar

Pentru inceput se amesteca cu telul cele 40 gr faina cu 200 ml apa rece pana faina se desface. Se pune amestecul intr-o craticioara, se amesteca constant si se lasa pe foc pana incepe sa se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.08.2012, 15:21
sunt delicioase piftelutele de cartofi
la 12.08.2012, 15:33
multumesc!
la 12.08.2012, 16:20
ce bine mai arata!!!!!!vin sa pap si eu
la 12.08.2012, 18:28
la 12.08.2012, 20:08
parca as gusta si una asa de pofta

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking