Ingrediente
- 1 punga amestec pentru racituri din comert sau
- 1 punga cu gheare de pasare(pentru gelatina)
- 2 aripi de curcan
- 500 g amestec de pipote si inimi(optional)
- legume pentru supa (morcov,ceapa,pastarnac)
- 1 capatana de usturoi
- 1 ardei iute rosu (optional)
- 2 frunze de dafin
- sare
- oua fierte
Mod de preparare
Ghiarele curatate,spalate,le punem in oala de 8l impreuna cu restul ingredientelor curatate,spalate,1lingura cu sare,dafin,ardei iute si apa bineinteles;lasam sa fiarba incet si cu capac spumuind,pana cand apa a ajuns la jumatate iar carnea se desprinde de oase;strecuram totul,in supa adaugam usturoiul bine pisat,amestecam lasam doar 1-2clocote,strecuram din nou si lasam deoparte;potrivim supa de gust apoi cu cateva servetele de hartie,adunam toata grasimea care s-a adunat deasupra pana ramane limpede.
In diferite boluri punem rondele de oua fierte sau ori ce doreste fiecare apoi cu grija turnam supa apoi lasam la rece pana ce racitura se prinde
Daca ti-a placut reteta noastra "Piftie de curcan" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (18)
|