Piine la cuptor in oala de lut

Postat de elemer in Piine
20 Mar 2014 | 5158 vizualizari
Piine la cuptor in oala de lut

Ingrediente

  • 1,5 kg faina 650 ,
  • 700 grame cartof fiert ,
  • 7grame drojdie uscata,deci un plic ,
  • sare 3 lingurite ,
  • apa calduta

Mod de preparare

Punem toata faina intr-un vas  facem o gaura  in faina  punem drojdia  putin zahar  un pahar apa calduta  amestecam numai mijlocul  si lasam la dospit 3-4 ore  . Deja cind are un miros  de alcool ,adaugam cartofii fierti si pasati sau razuiti ,sarea dizolvam in 350-400 ml apa calda si turnam peste , incepem sa framintam cu miinile cam 10 minute dupa ce punem si untura de porc  si mai framintam 5 minute pina devine elastic aluatul , precis nu se poate scrie cita apa trebuie  asta depinde de calitatea fainei , dar aluatul nu trebuie sa fie tare .

Intr-un vas din lut  pun foi de varza  ,sub varza ung bine cu untura  , formez si pun aluatul si las la dospit ,si deja dau drumul la aragaz  ca trebuie sa aiba 230 de grade deci aragazul la maxim . in maxim 45 de minute aluatul e deja bun de pus la cuptor  unde tin 150 minute .

Daca ti-a placut reteta noastra "Piine la cuptor in oala de lut" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Paine cu masline si fulgi de ovaz

Postat de rocsi_1612

Paine cu masline si fulgi de ovaz

Faramitam drojdia intr-un bol micut, punem zaharul si frecam cu o lingurita pana drojdia se dizolva complet. Intr-un bol, cernem faina, punem sarea, fulgii de ovaz si amestecam cu o lingura....

Citeste continuarea

Paine cu masline si cascaval

Postat de rocsi_1612

Paine cu masline si cascaval

Aluatul: Cernem faina intr-un bol, o amestecam cu drojdia uscata, sarea si zaharul. Turnam apa treptat, framantam pana obtinem un aluat elastic si usor lipicios. La final incorporam uleiul....

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.03.2014, 23:39
la 20.03.2014, 23:49
la 21.03.2014, 07:30
Foarte buna painea
la 21.03.2014, 11:08
imi place!
la 21.03.2014, 11:26
Ce gustoasa

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking