Piine la cuptor in oala de lut

Postat de elemer in Piine
20 Mar 2014 | 5128 vizualizari
Piine la cuptor in oala de lut

Ingrediente

  • 1,5 kg faina 650 ,
  • 700 grame cartof fiert ,
  • 7grame drojdie uscata,deci un plic ,
  • sare 3 lingurite ,
  • apa calduta

Mod de preparare

Punem toata faina intr-un vas  facem o gaura  in faina  punem drojdia  putin zahar  un pahar apa calduta  amestecam numai mijlocul  si lasam la dospit 3-4 ore  . Deja cind are un miros  de alcool ,adaugam cartofii fierti si pasati sau razuiti ,sarea dizolvam in 350-400 ml apa calda si turnam peste , incepem sa framintam cu miinile cam 10 minute dupa ce punem si untura de porc  si mai framintam 5 minute pina devine elastic aluatul , precis nu se poate scrie cita apa trebuie  asta depinde de calitatea fainei , dar aluatul nu trebuie sa fie tare .

Intr-un vas din lut  pun foi de varza  ,sub varza ung bine cu untura  , formez si pun aluatul si las la dospit ,si deja dau drumul la aragaz  ca trebuie sa aiba 230 de grade deci aragazul la maxim . in maxim 45 de minute aluatul e deja bun de pus la cuptor  unde tin 150 minute .

Daca ti-a placut reteta noastra "Piine la cuptor in oala de lut" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Painici umplute cu carne tocata de porc si sos de rosii

Postat de Pungasa_Rogue

Painici umplute cu carne tocata de porc si sos de rosii

Se pune carnea intr-o tigaie impreuna cu uleiul, putina sare si putin piper proaspat macinat. Se inabuse, acoperind tigaia cu un capac. Se adauga vinul, cepele (curatate de foi, spalate si...

Citeste continuarea

Turte la tigaie

Postat de merisor67

Turte la tigaie

Sfaramam drojdia intr-un bol, adaugam zaharul peste ea si le frecam cu o lingura de lemn pana se lichefiaza. Punem 200 ml apa la incalzit, dar avem grija sa nu se incalzeasca prea tare, doar o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.03.2014, 23:39
la 20.03.2014, 23:49
la 21.03.2014, 07:30
Foarte buna painea
la 21.03.2014, 11:08
imi place!
la 21.03.2014, 11:26
Ce gustoasa

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking