Piine la cuptor in oala de lut

Postat de elemer in Piine
20 Mar 2014 | 5144 vizualizari
Piine la cuptor in oala de lut

Ingrediente

  • 1,5 kg faina 650 ,
  • 700 grame cartof fiert ,
  • 7grame drojdie uscata,deci un plic ,
  • sare 3 lingurite ,
  • apa calduta

Mod de preparare

Punem toata faina intr-un vas  facem o gaura  in faina  punem drojdia  putin zahar  un pahar apa calduta  amestecam numai mijlocul  si lasam la dospit 3-4 ore  . Deja cind are un miros  de alcool ,adaugam cartofii fierti si pasati sau razuiti ,sarea dizolvam in 350-400 ml apa calda si turnam peste , incepem sa framintam cu miinile cam 10 minute dupa ce punem si untura de porc  si mai framintam 5 minute pina devine elastic aluatul , precis nu se poate scrie cita apa trebuie  asta depinde de calitatea fainei , dar aluatul nu trebuie sa fie tare .

Intr-un vas din lut  pun foi de varza  ,sub varza ung bine cu untura  , formez si pun aluatul si las la dospit ,si deja dau drumul la aragaz  ca trebuie sa aiba 230 de grade deci aragazul la maxim . in maxim 45 de minute aluatul e deja bun de pus la cuptor  unde tin 150 minute .

Daca ti-a placut reteta noastra "Piine la cuptor in oala de lut" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Paine ca la tara

Postat de Lia1

Paine ca la tara

Cernem faina intr-un vas (fiindca era de la tara). Eu am cernut-o chiar pe ziar cum se face la tara :D. Drojdia o frecam cu zaharul intr-un castronel pana se lichefiaza si adaugam apa...

Citeste continuarea

Chifle aperitiv cu mozzarella

Postat de RODIMUR

Chifle aperitiv cu mozzarella

Se pune făina albă în vasul de frământat și se face în mijloc o adâncitură în care se pune: drojdia proaspătă fărâmițată, zahărul și oul. Sarea se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.03.2014, 23:39
la 20.03.2014, 23:49
la 21.03.2014, 07:30
Foarte buna painea
la 21.03.2014, 11:08
imi place!
la 21.03.2014, 11:26
Ce gustoasa

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking