Pilaf Cucurigu

Postat de epurasha2bb in Mancare copii
29 Apr 2010 | 4499 vizualizari
Pilaf Cucurigu

Ingrediente

  • 1 morcovas
  • 1 ceapa
  • 1 canuta de orez
  • sare
  • 2 graunti de usturoi
  • marar verde
  • piper negru
  • pt.decor bucatele mici de morcov, ciuperci, caper, salata verde

 

Mod de preparare

Reteta pentru cocosel:

am fiert orezul in apa cu putina sare mare pana s-a umflat de tot.Apoi am calit o ceapa mare cu un morcov mic ras pe razatoarea mica si cu 2 graunti mici de usturoi tocati marunt de tot.Am adaugat si orezul fiert si le-am calit impreuna cu putin ulei de masline.Am adaugat piper proaspat rasnit(e mai aromat)si putin marar proaspat tocat fin de tot. Apoi am aranjat orezul ca o ”pasare” si am ornat cu bucatele de morcov pe post de cioc, creasta, punguta de sub cioc, picioare si pene din coada si cu capere ochii, frunze de salata verde sau ceapa verde pentru coada si aripa, bucatele de ciuperca pentru piept si aripa.

Voila!a iesit un orez delicios, cu gust dulce de la ceapa calita si aroma fina de piper.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf Cucurigu" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Clatite cu capsuni

Postat de Pungasa_Rogue

Clatite cu capsuni

Dulceata de capsuni: Capsunile se spala si li se indeparteaza coditele, apoi se taie in sferturi si se fierb cu sase linguri de zahar pana cand incep sa se prinda de vas. Se lasa sa se...

Citeste continuarea

Tarta cu sparanghel

Postat de oanapl

Tarta cu sparanghel

Din ingredientele de mai sus framanti un aluat fraged, dupa care il pui in frigider pentru cel putin o ora. Sparanghelul trebuie mai intai spalat, curatat si fiert. Intre timp, intr-o oala...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.04.2010, 18:39
Foarte tare! Iar faptul ca azi esti numa in diminutive, m-a amuzat teribil.
la 29.04.2010, 18:40
pai asa fac eu cand e vorba de copilasi!
la 29.04.2010, 18:58
super ca de fiecare data roberta felicitari 5 furcu
la 29.04.2010, 19:02
bravo bravo
la 29.04.2010, 19:21
vai, ce frumos! Felicitarile mele!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking