Pilaf Cucurigu

Postat de epurasha2bb in Mancare copii
29 Apr 2010 | 4507 vizualizari
Pilaf Cucurigu

Ingrediente

  • 1 morcovas
  • 1 ceapa
  • 1 canuta de orez
  • sare
  • 2 graunti de usturoi
  • marar verde
  • piper negru
  • pt.decor bucatele mici de morcov, ciuperci, caper, salata verde

 

Mod de preparare

Reteta pentru cocosel:

am fiert orezul in apa cu putina sare mare pana s-a umflat de tot.Apoi am calit o ceapa mare cu un morcov mic ras pe razatoarea mica si cu 2 graunti mici de usturoi tocati marunt de tot.Am adaugat si orezul fiert si le-am calit impreuna cu putin ulei de masline.Am adaugat piper proaspat rasnit(e mai aromat)si putin marar proaspat tocat fin de tot. Apoi am aranjat orezul ca o ”pasare” si am ornat cu bucatele de morcov pe post de cioc, creasta, punguta de sub cioc, picioare si pene din coada si cu capere ochii, frunze de salata verde sau ceapa verde pentru coada si aripa, bucatele de ciuperca pentru piept si aripa.

Voila!a iesit un orez delicios, cu gust dulce de la ceapa calita si aroma fina de piper.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf Cucurigu" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Clatite cu inghetata si sos de capsuni

Postat de mirela0911

Clatite cu inghetata si sos de capsuni

Sosul de capsuni: Se spala capsunile, se rup coditele si se taie in bucatele mai mici. Se pun intr-o craticioara impreuna cu zaharul si se lasa pe foc sa dea cateva clocote. Se da deoparte si se...

Citeste continuarea

Briose cu unt si cas

Postat de mirela0911

Briose cu unt si cas

Se prepara maiaua. Intr-o craticioara se incalzeste uspr laptele, se adauga zaharul si cele 2 lg de faina. Se amesteca apoi se pune drojdia. Se amesteca pana se dizolva drojdia apoi se lasa sa se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.04.2010, 18:39
Foarte tare! Iar faptul ca azi esti numa in diminutive, m-a amuzat teribil.
la 29.04.2010, 18:40
pai asa fac eu cand e vorba de copilasi!
la 29.04.2010, 18:58
super ca de fiecare data roberta felicitari 5 furcu
la 29.04.2010, 19:02
bravo bravo
la 29.04.2010, 19:21
vai, ce frumos! Felicitarile mele!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking