Piroşte moldoveneşti cu carne
Postat de anomisana in Paste
21 Dec 2011 | 9038 vizualizari
Copil fiind, mi-am petrecut unele vacanţe în nordul Moldovei, la bunicii din partea tatei, cărora le spuneam mamaie şi tataie. Una dintre mâncărurile preferate ale copilăriei era compusă din nişte aluat ca de tăieţei, tăiat în patrate, care se umplea cu brânză sau cu o umplutură de cartofi cu ceva zahăr parcă, fiert în multă apă. Acestui preparat, mamaia îi spunea piroşte. Ei bine, nu ştiu cum mi-a venit în minte, mamaia nu mai este demult, aşa ceva nu am mai întâlnit decât poate în forma miniaturală a acelor tortelini ale italienilor, dar într-o zi, neştiind ce să mai fac de mâncare soţului pentru muncă, mi-am amintit de această mancare şi m-am gândit să înlocuiesc brânza din copilărie cu ceva carne, că tot este leguma preferată a lui iubi. Aşa că, iată ce a ieşit.