Pita, paine libaneza

Postat de comanligia in Piine
27 Noi 2014 | 10650 vizualizari
Pita, paine libaneza

Ingrediente

  • 400 gr faina
  • 1 lingura rasa sare
  • 1 lingura zahar
  • 28 gr drojdie uscata
  • 5-6 linguri de ulei de masline
  • cca 150 ml apa calduta
  • susan

Mod de preparare

Intr-un bol se amesteca faina,sarea,zaharul si drojdia uscata.

Apa se amesteca cu uleiul de masline care se toarna peste ingredientele uscate.

Se framanta cu mainile pana devine o compozitie legata presarand din cand in cand pe planul de lucru cate putina faina.

Se unge vasul in care a fost framantata coca cu putin ulei de masline si mainile si se aseaza compozitia ptr crestere cca 30 min,acoperit cu un prosop curat.

Dupa crestere se iau bule la marimea dorita si se intind pe planul de lucru pudrat cu faina se presara susan si se mai trece cu ruloul peste susan ptr a se imprima in compozitie.

Se pun intr-o tava la copt in cuptorul incins la 180° c cca 5-6 min.Ele se vor umfla si in interior trebuie sa fie goale.

Se pot manca goale sau umplute cu carne pregatita sau salate la alegere.

Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pita, paine libaneza" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Paine cu cartofi si cascaval

Postat de merisor67

Paine cu cartofi si cascaval

Curatam cartoful, il spalam, il taiem in cuburi si il punem la fiert in apa cat sa fie acoperit. Adaugam si sarea. Punem laptele la incalzit, iar drojdia o frecam cu zaharul pana se...

Citeste continuarea

Paine floricica de casa

Postat de medioto59

Paine floricica de casa

Cernem faina si o amestecam cu sarea. Punem faina intr-un vas si facem in mijlocul acesteia o adancitura. Sfaramam drojdia proaspata cu furculita si o amestecam cu zaharul. Punem acest amestec in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.11.2014, 15:30
la 27.11.2014, 15:30
am pus reteta la favorite , arata tare bine si cred ca este tare buna umpluta
la 27.11.2014, 15:37
Pun si eu reteta la favorite ca imi place ideea de gol in interior
la 27.11.2014, 15:45
ce faina e
la 27.11.2014, 15:45

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking