Ingrediente
- Pentru blat:
- 800 g faina alba de grau
- 400 ml apa
- 3 linguri ulei
- 2,5 lingurite cu sare
- 2,5 lingurite drojdie uscata sau 7 grame ( un pachet Dr' Oetker )
- 300 g gusa afumata de porc
- 300 g muschi de porc, afumat
- 2 cutii cu ciuperci
- 300 g masline fara samburi
- 1 litru suc de rosii
- 200 g mustar
- piper
- sare
Mod de preparare
Aluatul pentru blat l-am facut la masina de paine, pe programul framantare/dospire.
Intre timp am feliat gusa , muschiul afumat si cascavalul. Am spalat ciupercile si le-am scurs. In acelasi mod am procedat cu maslinele.
Cand aluatul a fost gata l-am impartit in doua. Am intins o foaie , pe care am asezat-o in tava unsa cu ulei. Am uns foaia de blat cu mustar si sos de rosii, am presarat pe intreaga suprafata piper , apoi am tapetat blatul cu felii de gusa, muschi, ciuperci, masline si , la final, cascaval.
Procedam in acelasi mod si cu cealalta parte de aluat.
Am dat la cuptor, la foc mic, pentru aproximativ 40 minute, pana ce blatul capata o culoare usor aurie.
Blatul este unul pufos, bine copt si usor feliabil.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (55)
|