Pizza Bradut

Postat de pusikmea in Pizza
22 Dec 2013 | 3011 vizualizari
Pizza Bradut

Astazi m-am jucat putin, ( chiar imi era dor :D :) si am facut pentru printisorii mei o pizza mai speciala. Cum suntem in prag de sarbatori m-am gandit sa impodobesc si o pizza , nu numai bradutul din casa :)). De maine trecem la treburi mai serioase :D

Ingrediente

  • Pentru 6 braduti avem nevoie de:
  • 500 g faina
  • 1 lingurita sare
  • 1 plic drojdie
  • 1 lingurita zahar
  • 2 linguri untura
  • ~ 200 ml apa calduta
  • pentru toping puteti pune ce va place voua, eu am pus asa:
  • salam
  • ardei
  • porumb
  • mazare
  • pasta de rosii
  • busuioc uscat
  • masline
  • branza proaspata
  • ceapa

Mod de preparare

Pregatim alualtul: Amestecam drojdia cu o lingurita de zahar si una de faina, peste care vom pune apa calduta, omegenizam compozitia si lasam langa ochiul de la aragaz 10-15 minute pana ce creste maiaua.

Separat cernem faina, facem o gaura in mijlocul ei, unde vom pune maiaua crescuta si incepem sa framantam usor, adaugam pe rand sarea, apa calduta ( nu o punem pe toata o data, ci treptat, este posibil sa nu fie nevoie de toata ), adaugam apoi untura si framantam pana ce devine un aluat moale nelipicios.

Lasam aluatul sa creasca o ora, tot langa ochiul de la aragaz sau langa o alta sursa de caldura.

Cand a crescut aluatul, il impartim in 6 parti aproximativ egale.

Intindem fiecare parte din care vom decupa un triunghi.

Aluatul care ramane il facem un snur mai lung si-l vom pune imprejurul triunghiului pe care l-am asezat deja in tava tapetata cu hartie de copt.

Oprim foarte putin si pentru tulpina.

Lasam inca 10 minute la crescut, apoi il ungem cu sosul de rosii peste care vom aseza celelalte ingrediente dupa imaginatia fiecaruia.

Se coace la cuptorul preincalzit la 180 grade, cca 15 - 20 minute la foc mic.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza Bradut" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Mini pizza cu carnaciori de bere si mozzarella gourmet by Delaco

Postat de AlexTeacher

Mini pizza cu carnaciori de bere si mozzarella gourmet by Delaco

Dizolvati drojdia in apa calduta si zahar; Puneti faina intr-un bol si peste aceasta adaugati drojdia dizolvata in apa; Amestecati...

Citeste continuarea

Pizza spirala

Postat de Constelatialeu

Pizza spirala

Pregatim blatul,dupa cum urmeaza. Intr-un castron punem faina, in mijloc facem o adancitura si asezam drojdia, sarea, zaharul, cu putin lapte diluam drojdia si lasam 10-15 minute sa creasca. Cand...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.12.2013, 16:38
ce fain arata
la 22.12.2013, 16:44
la 22.12.2013, 16:48
Cat de bine arataaaa!!!
la 22.12.2013, 16:51
Multumesc
la 22.12.2013, 17:01

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking