Pizza Bradut

Postat de pusikmea in Pizza
22 Dec 2013 | 3020 vizualizari
Pizza Bradut

Astazi m-am jucat putin, ( chiar imi era dor :D :) si am facut pentru printisorii mei o pizza mai speciala. Cum suntem in prag de sarbatori m-am gandit sa impodobesc si o pizza , nu numai bradutul din casa :)). De maine trecem la treburi mai serioase :D

Ingrediente

  • Pentru 6 braduti avem nevoie de:
  • 500 g faina
  • 1 lingurita sare
  • 1 plic drojdie
  • 1 lingurita zahar
  • 2 linguri untura
  • ~ 200 ml apa calduta
  • pentru toping puteti pune ce va place voua, eu am pus asa:
  • salam
  • ardei
  • porumb
  • mazare
  • pasta de rosii
  • busuioc uscat
  • masline
  • branza proaspata
  • ceapa

Mod de preparare

Pregatim alualtul: Amestecam drojdia cu o lingurita de zahar si una de faina, peste care vom pune apa calduta, omegenizam compozitia si lasam langa ochiul de la aragaz 10-15 minute pana ce creste maiaua.

Separat cernem faina, facem o gaura in mijlocul ei, unde vom pune maiaua crescuta si incepem sa framantam usor, adaugam pe rand sarea, apa calduta ( nu o punem pe toata o data, ci treptat, este posibil sa nu fie nevoie de toata ), adaugam apoi untura si framantam pana ce devine un aluat moale nelipicios.

Lasam aluatul sa creasca o ora, tot langa ochiul de la aragaz sau langa o alta sursa de caldura.

Cand a crescut aluatul, il impartim in 6 parti aproximativ egale.

Intindem fiecare parte din care vom decupa un triunghi.

Aluatul care ramane il facem un snur mai lung si-l vom pune imprejurul triunghiului pe care l-am asezat deja in tava tapetata cu hartie de copt.

Oprim foarte putin si pentru tulpina.

Lasam inca 10 minute la crescut, apoi il ungem cu sosul de rosii peste care vom aseza celelalte ingrediente dupa imaginatia fiecaruia.

Se coace la cuptorul preincalzit la 180 grade, cca 15 - 20 minute la foc mic.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza Bradut" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tarta cu mozzarella si ciuperci

Postat de licurici_lra

Tarta cu mozzarella si ciuperci

Pentru aluat am amestecat faina cu untul, oul si sarea, apoi am adaugat si apa. Am framantat repede aluatul, apoi l-am invelit in folie si l-am bagat la frigider, pentru o ora....

Citeste continuarea

Pide

Postat de andaoana

Pide

Pregatim aluatul astfel: Drojdia uscata o dizolvam in 50 ml apa calduta in care punem si zaharul. Faina o turnam intr-un bol si adaugam in ea ghimbirul razuit, curcuma (optional), uleiul de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.12.2013, 16:38
ce fain arata
la 22.12.2013, 16:44
la 22.12.2013, 16:48
Cat de bine arataaaa!!!
la 22.12.2013, 16:51
Multumesc
la 22.12.2013, 17:01

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking