Ingrediente
- Pentru aluat:
- 250 gr faina
- 13 gr drojdie proaspata
- 175 ml apa
- 2 linguri ulei de masline
- 1 praf de sare
- Pentru umplutura:
- sos pentru pizza(l-am facut in casa din pasta de rosii, ceapa, usturoi si oregano)
- 200 gr carne de porc tocata
- 100 ml frisca lichida neindulcita
- o bucatica chorizo
- 1/2 ceapa mica
- cateva ciuperci din conserva
- boabe de porumb
- masline
- 1 foaie dafin
- 2 linguri ulei de masline
- sare
- piper
Mod de preparare
Pentru aluat, dizolvam drojdia in apa calduta, impreuna cu o lingura din cantitatea de faina. Lasam 20 minute pana incepe sa faca spuma. O turnam apoi peste faina, punem si uleiul de masline si sarea si amestecam. Transferam pe masa de lucru si framantam pana obtinem un aluat elastic si nelipicios. Il punem la crescut intr-un castron incapator, il ungem putin deasupra cu ulei de masline si il lasam la loc ferit de curenti pentru cca o ora.
Pentru umplutura punem celee doua linguri de ulei de masline intr-o tigaie si adaugam ceapa si foaia de dafin. Lasam la prajit pana se inmoaie ceapa, apoi adaugam chorizo taiat in bucatele si carnea tocata. Amestecam bine si lasam pe foc pana carnea se rumeneste putin. Punem sare, piper, frisca lichida si ciupercile si mai amestecam de cateva ori apoi luam de pe foc si scoatem foaia de dafin.
Punem aluatul in forma de pizza si cu degetele o intindem pe toata suprafata acesteia. Ungem aluatul cu 2-3 linguri din sosul de rosii, apoi distribuim uniform amestecul de carne, dar si porumbul si maslinele.
Dam la cuptor la 250 de grade pana se rumeneste.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu carne tocata" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (16)
|