Pizza cu carne tocata

Postat de xana in Pizza
23 Apr 2014 | 13783 vizualizari
Pizza cu carne tocata

Este una din cele mai bune pizza pe care le-am facut in casa!

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 250 gr faina
  • 13 gr drojdie proaspata
  • 175 ml apa
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 praf de sare
  • Pentru umplutura:
  • sos pentru pizza(l-am facut in casa din pasta de rosii, ceapa, usturoi si oregano)
  • 200 gr carne de porc tocata
  • 100 ml frisca lichida neindulcita
  • o bucatica chorizo
  • 1/2 ceapa mica
  • cateva ciuperci din conserva
  • boabe de porumb
  • masline
  • 1 foaie dafin
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Pentru aluat, dizolvam drojdia in apa calduta, impreuna cu o lingura din cantitatea de faina. Lasam 20 minute pana incepe sa faca spuma. O turnam apoi peste faina, punem si uleiul de masline si sarea si amestecam. Transferam pe masa de lucru si framantam pana obtinem un aluat elastic si nelipicios. Il punem la crescut intr-un castron incapator, il ungem putin deasupra cu ulei de masline si il lasam la loc ferit de curenti pentru cca o ora.

Pentru umplutura punem celee doua linguri de ulei de masline intr-o tigaie si adaugam ceapa si foaia de dafin. Lasam la prajit pana se inmoaie ceapa, apoi adaugam chorizo taiat in bucatele si carnea tocata. Amestecam bine si lasam pe foc pana carnea se rumeneste putin. Punem sare, piper, frisca lichida si ciupercile si mai amestecam de cateva ori apoi luam de pe foc si scoatem foaia de dafin.

Punem aluatul in forma de pizza si cu degetele o intindem pe toata suprafata acesteia. Ungem aluatul cu 2-3 linguri din sosul de rosii, apoi distribuim uniform amestecul de carne, dar si porumbul si maslinele.

Dam la cuptor la 250 de grade pana se rumeneste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu carne tocata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pide cu carne tocata (pizza turceasca)

Postat de rocsi_1612

Pide cu carne tocata (pizza turceasca)

Aluatul: Intr-un pahar turnati putin din apa calduta, drojdia si zaharul. Amestecati si lasati 5 minute deoparte. Faina cernuta o amestecati cu sarea. Adaugati drojdia, amestecati cu o paleta,...

Citeste continuarea

Pizza turceasca cu carne tocata

Postat de mitinita

Pizza turceasca cu carne tocata

Intr-un bol, punem apa, drojdia si zaharul si il lasam deoparte 5 minute. Adaugam faina cernuta si framantam un aluat. La sfarstit, adaugam si sarea. Acoperim bolul cu un prosop de bucatarie umed...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.04.2014, 12:41
ce bine arata
la 23.04.2014, 12:45
la 23.04.2014, 13:03
yamyy!:0bd
la 23.04.2014, 13:04
la 23.04.2014, 13:15
Excelenta ti-a iesit!!!! ce buna idee sa cuc arne tocata, chorizo...mmyamii..o sa o incerc si eu!!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking