Pizza cu piept de pui

Postat de mirela0911 in Pizza
25 Mai 2011 | 6659 vizualizari
Pizza cu piept de pui

Ingrediente

  • Pt.blat:
  • 500g faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 lgt rasa sare
  • 2 lg ulei de masline
  • apa calduta cat cuprinde
  • Pt. topping:
  • jumatate piept de pui dezosat
  • sare, piper
  • 1 ardei gras verde
  • 1 ceapa rosie potrivita
  • 2 lg ulei de masline
  • cateva masline
  • cascaval ras

Pt.sos:

  • 300 ml bulion
  • sare, zahar, piper dupa gust
  • oregano

Mod de preparare

Din blat ies doua portii pt tava aragazului iar topping-ul este pt o portie.

Se framanta un aluat elastic din toate ingredientele dupa care se lasa la dospit pana creste in volum.

Pieptul de pui il taiem in 2 sau 3 felii pe orizonatala (sa fie subtiri) dupa care il taiem in fasiute pe latime. Ceapa se taie juliene iar ardeiului i se scoate semintele si cotorul dupa care taiem jumatati de rondele.

Carnea o punem la perpelit in cele 2 lg de ulei. Presaram sare si piper dupa gust si amestecam pana se albeste bine carnea si se rumeneste putin. Se adauga ardeiul si se lasa timp de 1 minut sa se perpeleasca si el. La sfarsit se adauga ceapa si se amesteca bine la fel timp de un minut. Se ia de pe foc.

Bulionul se pune intr-o craticioara sa dea in clocot, se adauga condimentele dupa gust, se mai lasa putin dupa care se ia de pe foc.

Dupa ce aluatul a crescut, se ia jumate din cantitate si se intinde o foaie potrivita pt tava aragazului. Se unge cu sos dupa care se pune topping-ul din tigaie. Se pun ici colo masline, se rade deasupra cascaval si se da la cuptor pt aproximativ 20 minute (cand este facut si blatul si a prins si o culoare frumoasa deasupra).

Pt cealalta jumatate de blat am folosit un altfel de topping (ultimele doua poze).

Se serveste cu ketchup si cui ii place, la sfarsit o bere!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu piept de pui" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (37)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Pizza Hawaii cu blat Alka Pizza Casei

Postat de Bucataras

Pizza Hawaii cu blat Alka Pizza Casei

Taie ananasul cuburi; Taie ardeii cubulete; Da mozzarella pe razatoare; Taie pieptul de pui fasii si unge-l cu ulei de masline; Potriveste-l de sare si piper si trage-l la...

Citeste continuarea

Pizza cu ananas si piept de pui

Postat de Dya

Pizza cu ananas si piept de pui

Într-un bol micuţ se pasează drojdia cu zahărul şi se lasă la dospit pentru aproximativ 10 minute. Într-un vas încăpător se cerne făina şi se adaugă, pe...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.05.2011, 14:35
super buna
la 25.05.2011, 14:41
ahh ce bine arata
la 25.05.2011, 14:47
la 25.05.2011, 14:54
la 25.05.2011, 15:02
woooouuuu ce bine arata imi placeeee

Vezi toate comentariile (37)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking