Pizza "Geniala"

Postat de ala_oancea in Pizza
2 Noi 2009 | 5196 vizualizari
Pizza "Geniala"

Denumire data de cumnata mea, careia i-a placut foarte mult :)

Ingrediente

  • Aluat:
  • 500 gr faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • sare
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • 200 ml apa calduta
  • Sos:
  • 1/2 sos iute pregatit de mine (http://ala-cooking.blogspot.com/2009/10/sos-iute.html)
  • 1/2 sos de rosii
  • busuioc, oregano
  • Topping:
  • salam
  • sunca presata
  • ciuperci champignon
  • porumb
  • masline negre
  • cascaval ras

Mod de preparare

Se framanta aluatul si se lasa la dospit. Se imparte in trei si se intind foi rotunde. Se unge forma de pizza cu ulei, se aseaza aluatul, se unge cu sos si se aseaza apoi toppingul. Se coc la foc mare aprox 10 minute. Yammy ! Ce buna a fost :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza "Geniala"" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Pizza traditionala cu blat Alka Pizza Casei

Postat de Bucataras

Pizza traditionala cu blat Alka Pizza Casei

Pune ketchup pe blatul de pizza; Rade cascavalul si pune-l deasupra; Taie ardeii grasi cuburi; Taie ciupercile rondele subtiri; Taie ceapa inele; Adauga cele 2 culori de...

Citeste continuarea

Pizza Calzone

Postat de MotanLaOale

Pizza Calzone

Aluatul se prepara ca in reteta mea "Aluat clasic de pizza". Se ia o bucata de aluat si se intinde pe masa infainata cat mai subtire si cat de cat rotund. Se unge cu pulpa de rosii...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.11.2009, 09:49
la 04.11.2009, 08:08
mi-a plouat in gura....
vreau si euuuuu!
la 09.11.2009, 10:07
la 23.11.2009, 14:49
Arata de nu se poate... As avea totusi o mica obiectie: prefer ciupercile conservate (la borcan) parca au alt gust. Dar pot trece peste acest "inconvenient" fara cea mai mica problema.
la 25.11.2009, 16:09
Nu te supara, dar ce diametru are tava ta de pizza ? Sa stiu cum imi ajunge aluatul. Tava mea are 28 cm., oare imi va ajunge aluatul pt 3 pizza ? Sunt incepatoare si nu prea am ochiul format

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking