Pizza Love pentru Valentine's Day - Reteta nr. 600

Postat de pusikmea in Pizza
14 Feb 2012 | 3561 vizualizari
Pizza Love pentru Valentine's Day - Reteta nr. 600

Pentru toata lumea cu multa multa dragoste!!!!!! Alaturi de voi am ajuns la reteta cu nr. 600, va multumesc tuturor, datorita voua am invatat multe si sunt sigura ca voi mai avea de invatat si o voi face cu mare drag!!!! Iar tie Bucataras iti multumesc in mod special pentru ca ne-ai dat ocazia sa ne cunoastem intre noi si sa legam prietenii frumoase!! Ps. Eu una sarbatoresc si Valentine's Day si Dragobetele, fiecare zi pentru mine este speciala in felul ei :) Pentru aceasta pizza avem nevoie in primul rand de multa rabdare si cu siguranta va iesii ceva frumos :) ♥♥♥♥Sa fiti iubiti!!! ♥♥♥♥

Ingrediente

  • pentru blat: 
  • 500 g faina
  • 1 cub drojdie proaspata - 25 g
  • 4 linguri de lapte caldut
  • 4 linguri ulei de masline
  • un praf de sare
  • o lingurita de zahar
  • 200 ml apa calduta
  • pentru topping:
  • sunculita de pui
  • masline
  • ardei rosu
  • ciuperci
  • cascaval
  • ketchup

Mod de preparare

Pregatim aluatul astfel:

Amestecam drojdia cu zaharul, apoi o dizolvam in putina apa calduta ( din 200 ml ) si o lasam 15 minute la caldura. Punem faina intr-un vas , facem o gaura in mijloc, unde vom pune drojdia dizolvata, acoperim cu faina si lasam asa 10 minute. Dupa care incepem sa framantam usor, adaugand laptele, sarea, uleiul si restul de apa calduta. Trebuie sa iasa un aluat elastic care sa nu se lipeasca de maini, daca mai este nevoie completam cu apa, respectiv faina. Acoperim vasul cu un prosop curat si lasam sa se odihneasca cel putin 2 ore langa o sursa de caldura ( ochiul de la aragaz).

Dupa ce au trecut cele 2 ore, rasturnam aluatul pe masa de lucru, pe care am uns-o cu ulei si-l impartim in 2 parti egale.

Tapetam o tava in forma de inimioara cu hartie de copt, dupa care intindem aluatul cu mana direct in tava, astfel luand forma tavii ( daca nu aveti o tava in forma de inimioara, o puteti face in tava de la aragaz, incercand sa-i dati singuri forma unei inimioare, va asigur ca nu este deloc greu, daca vreti ca rezultatul sa fie pe masura asteptarilor ).

Dupa ce am intins aluatul in tava, ungem aluatul cu ketchup, apoi punem cascaval din belsug, nu va zgarciti :)) Eu am decupat feliile de sunculita si maslinele in fome de floricele, voi le puteti decupa sub ce forma vreti, sau le puteti lasa asa. Punem floricelele peste cascaval, apoi ciupercile si ardeiul rosu taiat feliuite subtiri.

Dam tava la cuptorul preincalzit cca 30 de minute la foc mediu, insa verificati din cand in cand, timpul decoacere poate fi diferit in functie de fiecare cuptor in parte.

Din aceasta compozitie va ies 2 portii, plus una mai mica :)

Eu am facut o pizza mai mica pentru Andu, doar am 2 baieti pe care-i iubesc enorm!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza Love pentru Valentine's Day - Reteta nr. 600" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (39)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pizza cu salam, rosii uscate si edamer

Postat de Sim0naWorld

Pizza cu salam, rosii uscate si edamer

Mai intai am pregatit aluatul: faina am cernut-o intr-un bol. Am adaugat oul, drojdia, laptele batut, praful de sare, iar la final treptat apa. Cantitatea de apa este in functie de tipul fainii....

Citeste continuarea

Pizza Expres

Postat de vio_dreams

Pizza Expres

Dizolvam drojdia uscata si zaharul cu cateva linguri de apa calduta, adaugam si 2 linguri faina si omogenizam pana obtinem o maia pe care o punem la dospit . O lasam pana isi dubleaza volumul ....

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.02.2012, 07:52
sunt prima la masa
felicitari la cat mai multe retete minunate
la 14.02.2012, 07:53
Multumesc din suflet dena
la 14.02.2012, 08:06
Multumim de dedicatie draga noastra
Esti un exemplu de pasiune pentru bucatarie .Imi amintesc de primele retete postate de tine . Frumoasa evolutie
Toata aprecierea !!!
la 14.02.2012, 08:14
Multumesc tare mult Doamna Mihaela, si eu imi aduc aminte de primele mele retete postate, in acel moment eram atat de incantat de ele, incat nu realizam cum arata, cu timpul am inceput sa vad ce era de vazut si sa fur cate o idee de ici de colo pentru a-mi inbunatatii atat retele, cat si pozele, mai am multe de invatat si o voi face cu mare drag, pentru ca am de la cine invata si asta e un lucru mare!
la 14.02.2012, 08:15
frumoasa

Vezi toate comentariile (39)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking