Pizza pizzicata

Postat de florian in Pizza
26 Noi 2010 | 5510 vizualizari
Pizza pizzicata

Râd mereu când îmi spune câte un prieten...-ce faci "Chef"?!...eiiii...fac bine...dar prefer termenul italienesc (pentru că îmi este mult mai aproape de inimă bucătăria lor)...adică MAESTRO!

Ingrediente

  • ...pentru aluat...
  • făină din ochi
  • drojdie cât o nucă
  • 1 praf de sare
  • 1 ou
  • puţin ulei de măsline
  • puţină apă
  • ...restul...
  • felii de costiţă afumată
  • bucăţele de cârnat picant
  • felii de salam italienesc spianata
  • ciuperci
  • caşcaval ras...moale
  • boabe de porumb
  • busuioc şi oregano
  • sos de roşii sau ketchup
  • un praf de paprică iute

Mod de preparare

Pfui...să vedeți la lucru un asemenea maestro, priceput în a face mâncare întocmai precum o joacă, cu o rapiditate de nemaivăzut, o supă minestrone gustoasă, niște paste "al dente" cu puțin usturoi, câteva roșioare și două frunzulițe de busuioc, coaste de porc fripte cu nițeluș oregano și cu sare grunjoasă...încet încetișor spre câteva bucățele rafinate de parmezan, un pahar de chianti și două-trei lingurițe de tiramisu rece, toate închise cu o cafea tare...mâncare brută, gustoasă, simplă, departe de finețurile franțuzite, aspectuoase, puține la trup și prea neîndestulătoare...

Ajung seara acasă, cătrănit, obosit...uneori cu lehamite de ce se întâmplă în jurul nostru...însă intru în paradisul meu terestru...în bucătărie...îmi iau soțioara drept ucenic răbdător (ea săraca strânge tonele de mizerie în urma mea) și încep simfonia:

Pizza pizzicata con salami spianata e parmigiano majore!

Caut să alătur în ritm de canțonetă, câteva note grave, pline de grăsimi și cu un gust minunat, puțin cârnat picant, niște costiță afumată și salam spianata. Mai apoi, sforzando, întind o minunăție de aluat simplu, cu făină, ulei de măsline, drojdie, apă, sare și ou și îl înțep în ritm sacadat cu furculița, apoi îl vâr la cuptor până rumenește puțin. Piano-piano, întindem peste aluat ceva sos de roșii, o zburătură de cașcavaluri moi și topitoare, ciupercuțe zâmbitoare, cărnuri, parmezan, boabe de porumb și prafuri de busuioc și de oregano. Molto adagio, intrăm frumos la cuptor, la temperatură maximă și ieșim după câteva intermezzo-uri, rumeniți, sfârâiți, profund aromatizați și gata pentru il grande finale!
Molto passionato e molto allegro, fac parte soțioarei o felie (avantajul soților cu doamne care țin la siluetă), iar eu apuc restul, hămesit, însetat, răcorit de o bere bună și îndestulat apoi de parfumul italienesc.

Aiiii...Maestro....ma che bella vita!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza pizzicata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Pizza Bread - Reteta cu nr. 400

Postat de Corina33

Pizza Bread - Reteta cu nr. 400

Se presara drojdia peste apa calduta intr-un bol. Se lasa sa stea asa vreo 5 minute. Se adauga faina, zaharul si sarea. Se amesteca cu o lingura pana se omogenizeaza. Aluatul va fi moale...

Citeste continuarea

Pizza cu sunculita taraneasca si margine de cascaval

Postat de Pungasa_Rogue

Pizza cu sunculita taraneasca si margine de cascaval

Intr-un castron, drojdia se freaca cu zaharul, iar cand se dilueaza, se adauga laptele caldut, un ou, jumatate de lingurita de sare si o mana de faina. Se amesteca totul si se mai adauga faina...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.11.2010, 11:16
ce te pricepi la gatit
la 26.11.2010, 11:31
eu as minca pizza de trei ori pe zi si o data noapte mmmmmmm super ,,maestro,,
la 26.11.2010, 11:41
Ce bine arata
la 26.11.2010, 11:45
Maestro, o felie se poate?.................
la 26.11.2010, 11:46
"maestro" bine le zici si bine le faci

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking