Pizza regina

Postat de Sylvia in Pizza
21 Noi 2012 | 5137 vizualizari
Pizza regina

Va prezint o reteta de pizza gurmanda, comanda speciala a sotului meu, plina de bunatati.

Ingrediente

  • aprox 240-250 grame de aluat
  • sos de rosii aromatizat cu busuioc
  • mozzarella
  • jambon
  • jambon crud afumat
  • ciuperci champignon
  • ardei iute
  • ardei rosu
  • galbenus de ou crud
  • foi verzi de busuioc

Mod de preparare

Aluatul este facut cu faina bio care este mai inchisa la culoare dar care are o aroma deosebita, il fac dupa reteta clasica de 500 grame faina, drojdie proaspata, putin apa calda si putin zahar brun. Fac un amestec de drojdie cu apa calda si zahar, il las putin la cald si apoi in pun in faina; il acopar cu un strat subtire de faina si las sa faca bule, semn ca incepe de dospeasca. Se framanta aluatul cu apa calda si sare spre final, se adauga tot sore final putin ulei de masline. Se lasa la dospit 2 ore la temperatura ambianta si apoi 12-24 ore la rece, asa o sa avetiun aluat “matur” si o pizza excelenta, este modul in care se prepara aluatul si la restaurantul unde lucrez.

Pentru pizza avem nevoie de o bula de aprox 240 grame de aluat, pe care o intindem in strat subtire. Se garniseste cu sos de rosii aromatizat cu busuioc, mozzarella rasa , patrate de jambon si ciuperci taiate felii. Am mai pus si rondele de ardei rosu si rondele de ardei iute.

Se coace in cuptorul incins la 230 de grade timp de 10-12 min , dupa ce e scoasa din cuptor se garniseste cu jambon crud afumat si se pune in mijloc un galbenus de ou crud ( sa fie ou bio si foarte proaspat) si se adauga cateva foi de busuioc verde

Daca va intrebati ce rol are oul va raspund fara sa stau pe ganduri, oul care se va sparge si va imbraca bucatile de pizza fierbinte va fi ca un sos onctuos si aromat, va da un gust deosebit si va completa perfect textura de pizza crocanta.

Pofta buna si la noi retete gustoase !

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza regina" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (36)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Pizza vegetariana cu blat subtire si crocant

Postat de Ela68

Pizza vegetariana cu blat subtire si crocant

1. Am facut putin diferit fata de reteta originala pentru ca m-am obisnuit sa lichefiez drojdia, n-am incercat niciodata s-o amestec direct in faina. Asadar, puneti intr-un vas mic drojdia cu...

Citeste continuarea

Pizza cu carciofi si piept de pui

Postat de comanligia

Pizza cu carciofi si piept de pui

Se face maiaua,drojdia se desface intr-un bol in putina apa calduta si putin zahar,se lasa la caldura sa creasca cateva minute. Apoi intr-un castron mai mare se pune faina,in mijloc se pun...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.11.2012, 18:48
va invit la pizza !
la 21.11.2012, 18:48
eu in 2 minute ajung
la 21.11.2012, 18:49
lasa-ne adresa!
la 21.11.2012, 18:50
sigur nu refuz o asemenea invitatie, imi place um arata, o minunatie
la 21.11.2012, 19:01
mmmm delicioasa ca de obicei asa cum ne-ai obisnuit cu multe retete nu numai bune dar si frumos prezentate ca de gust nu se mai discuta

Vezi toate comentariile (36)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking