Ingrediente
- INGREDIENTE PENTRU BLAT
- faină albă de grâu 700 g,
- sare iodata 1 lingură,
- zahăr tos 2 linguri,
- drojdie uscata 3 lingurițe,
- apă 250 ml,
- ulei de floarea soarelui 3 linguri.
- INGREDIENTE PENTRU UMPLUTURĂ:
- cașcaval cca. 200 g,
- oregano 2 g,
- ketchup cca. 150 ml,
- parizer cu ardei 150 g,
- salam săsesc 100 g,
- ciuperci asortate în saramură dulce-acrișoară
- 1 borcănel cca 280 g,
- parmesan cca. 50 g.
Mod de preparare
In recipientul masinii de paine se pune apa, făina cernută, sarea, zaharul, uleiul și drojdia (Atentie! Păstrați această ordine daca vreți să crească aluatul!!!) Se programeaza aparatul pentru frământat și dospit, care durează 90 de minute.
După ce aluatul a crescut, se pune pe planșeta de lucru presarată cu făină și de data asta i se dă forma dreptunghiulară pentru tava cea mare de aragaz, apoi se așează în tavă și se începe montarea pizzei. Se unge cu ketchup, se asezonează cu oregano, apoi se pun felii de cașcaval, pe toată suprafța, iar marginile pizzei se rulează spre interior. Se presară parizerul tăiat fideluță, apoi se așează artistic salamul săsesc feliat, se asezonează din nou cu kechup și oregano, se presară un strat de parmesan, apoi se introduce pizza XXL în cuptorul încins in prealabil, se lasă la cuptor cca. 20 de minute.
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza XXL" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (16)
|