Ingrediente
- 2 fileuri de cod( se poate si alt fel de peste)
- 100 ml ulei
- 1 ceapa uscata
- 2-3 cepe verzi
- 3-4 catei usturoi
- 200 ml bulion
- 2 rosii
- 1/2 ardei gras
- 1 foaie de dafin
- 100 ml vin
- piper macinat
- sare
- zeama de lamaie( facultativ)
Mod de preparare
Pestele se taie in felii , se da prin faina amestecata cu boia si se frige in uleiul incins, 2 minute pe o parte, 2 pe cealalta, apoi se scoate pe o farfurie.
Ceapa taiata felii, rosia si ardeiul taiate cubulete si morcovul taiat rondele ,se calesc in 2 linguri ulei.Se adauga apoi vinul, bulionul,sarea, foaia de dafin, piperul , usturoiul razuit ( eventual zeama de lamaie) si bucatile de peste fripte pe jumatate. Se lasa sa fiarba pina sunt fierte toate , apoi se lasa sa se raceasca.
Pofta mare !
Daca ti-a placut reteta noastra "Plachie de cod" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (9)
|