Plachie de macrou

Postat de sufletista in Peste
8 Feb 2013 | 4647 vizualizari
Plachie de macrou

Ingrediente

  • 1 kg macrou
  • faina alba
  • zeama de lamaie
  • 2 ardei rosu
  • 4 cepe
  • 1 cutie de rosii in sos
  • 5 catei usuturoi
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 1 pahar vin alb
  • 2 linguri ulei
  • 1 pahar de apa
  • 2 frunze de dafin
  • 1 lingurita zahar
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Curatam si spalam pestele, il stergem cu prosopul.

Stropim pestele cu zeama de lamaie si condimentam cu sare si piper.

Acoperim si dam la rece 30 minute

Trecem bucatile de peste prin faina si le prajim pe ambelele parti in ulei incins

Le scoatem pe un servetel absorbant.

Ceapa curatata o tocam si o calim in putin ulei, adaugam ardeii tocati, lasam sa se caleasca putin, dupa care adaugam pasta de tomate, vinul, apa, rosiile tocate si condimente dupa gust.

Lasam sa fiarba cca 10 minute

Intr-o tava termorezistenta unsa cu ulei adaugam bucatile de peste, deasupra turnam sosul si dam la cuptor cca 30-40 minute

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Plachie de macrou" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Plachie de caras

Postat de Ela68

Plachie de caras

Curatam pestele de solzi, il spalam foarte bine si-l dam cu sare. Il portionam, apoi il tavalim prin faina si-l prajim, cat sa prinda o crusta subtire.  Separat, pregatim sosul: calim...

Citeste continuarea

Plachie de macrou

Postat de oanapl

Plachie de macrou

Cureți peștii de solzi, îi speli foarte bine și îi dai cu sare. Îi pui pe grătar și îi frigi. Separat, pregătești sosul: călești ceapa tăiată juliene și...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.02.2013, 21:16
la 08.02.2013, 21:18
la 08.02.2013, 21:18
Super arata!
la 08.02.2013, 21:18
Ce bine arata... si ce gustos trebuie sa fie.
la 08.02.2013, 21:21
multumesc

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking