Plăcintă cu brânză

Postat de ionix in Dulciuri
7 Dec 2010 | 4173 vizualizari
Plăcintă cu brânză

Ingrediente

Pentru aluat:
  • 150 g pachet margarinmoale
  • 100 g zahar
  • doua plicutele zahar vanilat
  • un praf de sare
  • circa 600 g de faina
  • 150 ml lapte caldut
  • 25 g drojdie
pentru umplutura:
  • circa 1 kg branza dulce de vaci(de preferat sa fie scoapta)
  • 4-5 oua
  • 3-4 linguri cu gris
  • 8 linguri cu zahar(zaharul se pune dupa gust)
  • 5 linguri cu smantana
  • coaja de la o lamaie rasa
  • 3-4 plicuri zahar vanilat
  • 125 g stafide
  • 4 linguri cu rom
1 ou batut cu putin zahar pentru uns placinta

Mod de preparare

Preparare aluat:

Incepem prin a face maiaua pentru foile de placinta. 

Drojdia se pune intr-un vas cu o lingura cu zahar si punem laptele caldut. 

Presaram putina faina peste lapte si lasam la dospit vreo 30 de minute.

Intr-un alt vas mai mare cernem faina.

Punem peste faina urmatoarele: zaharul, putina sare si margarin si incepem sa amestecam bine. 

Dupa ce maiaua este gata, o turnam treptat pesterestul compozitie si framantam bine. 

Aluatul trebuie sa fie unul usor de modelat si nelipicios, daca este nevoie mai adaugam faina sau putin lapte caldut.

Vasul cu aluat il acoperim cu un prosop si-l dam la un loc cald pentru a creste. 

Lasam sa dospeasca inca vreo 60 de minute.

Intre timp pregatim umplutura cu branza.

 

Preparare umplutura:

 Stafidele se pun la inmuiat cu romul.

 Daca branza nu este scoapta, punem branza dulce  la scurs.

Branza se da pe razatoare, pe ochiurile mari, si  se freaca cu smantana si cu zahar.

Adaugam grisul, ouale, zaharul vanilat si coaja de lamaie (sau portocala) si omogenizam.

 Peste umplutura de branza se pun stafidele, scurse de rom, si amestecam bine.

 

Dupa ce aluatul a crescut ne apucam de asamblat placinta.

Impartim aluatul in doua parti egale si intindem doua foi mai groase, pe o planseta pudrata cu faina.

 

Pe o tava punem hartie de copt si asezam prima foaie. 

Intepam foaia cu o furculita, din loc in loc, si apoi turnam toata compozitia cu Branza. 

Peste branza punem cealalta foaie, intepam iar cu furculita si ungem placinta cu ou. 

Cuptorul se incinge la 180 de grade.

Tava se da la cuptor la foc mic, in partea de sus al cuptorului. 

Se lasa pana cand incepe a se rumeni frumos.

Se scoate si o pudram cu zahar pudra dar nu se taie fierbinte.

Se serveste atat calda cat si rece.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Plăcintă cu brânză" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (32)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

Postat de Bucataras

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

Cum se prepara Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă: Încălzește cuptorul la 190 de grade Celsius. Într-o tigaie, încinge uleiul de măsline și...

Citeste continuarea

Reteta de placinta cu branza, spanac si praz

Postat de oanapl

Reteta de placinta cu branza, spanac si praz

Iata cum se prepara Reteta de placinta cu branza, spanac si praz Cu ajutorul unui mixer vertical se mixează brânza de vaci cu ouăle și brânza telemea (dată pe răzătoarea...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.12.2010, 18:21
primaaaa
la 07.12.2010, 18:21
Kamy, bine ai venit!
la 07.12.2010, 18:22
ioi ce bn arata vreau,,vreau 5f
la 07.12.2010, 18:23
Mulţumesc frumos! Te pun pe listă.
la 07.12.2010, 18:28
ma bagi in ceata...ce-i aia branza de vaci scoapta...si branza de vaci se da prin razatoare???nu-i aia din pachetele alea din staniol ..asa ca o crema??

Vezi toate comentariile (32)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking