Placinta cu branza

Postat de lia in Prajituri
20 Ian 2012 | 4097 vizualizari
Placinta cu branza

Sau o mai gasim sub numele de “Burek”. Nici prea sarata dar nici dulce, foarte usor de facut si foarte gustoasa! Va servesc cu drag!

Ingrediente

  • 1 pachet foi de placinta
  • 6 oua
  • 50ml ulei
  • 900g branza dulce de vaca
  • 100g telemea sarata de oi
  • 200ml smantana
  • 200ml iaurt
  • 50ml sifon sau apa minerala
  • Pt deasupra:  
  • 50g zahar praf

 

Mod de preparare

Intr-un bol incapator, amestecam branza dulce cu cea sarata, pe care am dat-o in prealabil prin razatoarea mica.Adaugam 5 oua si smantana si omogenizam.

Luam o tava (dreptunghiulara 35/26, am folosit eu), o tapetam cu hartie de copt, intindem 4 foi de placinta, le ungem cu putin ulei si adaugam jumatate din compozitia de branza. Adaugam alte 4 foi, dinnou le ungem cu ulei si punem deasupra restul compozitiei de branza.Acoperim cu foile ramase. Separat batem un ou cu iaurtul si sifonul si golim amestecul deasupra placintei, astfel incat sa fie toata suprafata acoperita.

Dam la cuptor, la foc moderat 1h si 30 minute, depinde de cuptor, ideia este ca placinta e coapta cand capata la suprafata o crusta frumoasa maronie. Rece, o portionam, o pudram cu zahar praf si o servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (31)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Feta saganaki - Rețeta de aperitiv grecesc

Postat de Bucataras

Feta saganaki - Rețeta de aperitiv grecesc

Cum se prepară Feta saganaki - Rețeta de aperitiv grecesc:  Taie brânza feta în cuburi.  Porționează foile de plăcintă în pătrate. Împachetează...

Citeste continuarea

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

Postat de Bucataras

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

Cum se prepara Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă: Încălzește cuptorul la 190 de grade Celsius. Într-o tigaie, încinge uleiul de măsline și...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.01.2012, 19:52
arata foarte bine...bine ca miai amintit...nam mancat demult ceva cu branza
la 20.01.2012, 19:54
Arata senzational
la 20.01.2012, 19:59
ce pofta am de o placintica din asta....mmm
la 20.01.2012, 19:59
este asa bunaa
la 20.01.2012, 20:06
Ionutza
Ruxy va multumesc

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking