Placinta cu branza

Postat de Sim0naWorld in Dulciuri
20 Feb 2012 | 3904 vizualizari
Placinta cu branza

Ingrediente

  • 550 g faina
  • 200 ml lapte
  • 50 g margarina
  • 5 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 3 linguri ulei
  • 1 plic drojdie
  • 1 ou
  • Sare
  • Ptr umplutura:
  • 600 g branza dulce Milli
  • 3 oua
  • 5 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • Esenta vanilie
  • Esenta rom
  • Stafide

Ptr uns:

  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri lapte dulce

Mod de preparare

Drojdia am amestecat-o cu faina.

Am incalzit laptele si am topit margarina si le-am lasat sa se raceasca.

Stafidele se pun in apa calduta cu esenta de rom.

Oul l-am batut un pic, apoi am adaugat uleiul, zaharul, sarea, zaharul vanilat si laptele caldut.

Am adaugat faina treptat in ploaie, amestecand bine.

Am adaugat putina margarina topita, apoi iar faina, si iar margarina… si tot asa pana am terminat ingredientele.

Am framantat bine, apoi  l-am acoperit vasul cu un prosop si am lasat aluatul timp de 1 ora jumatate la crescut.

Cat aluatul sta la crescut se pregateste umplutura:

Branza se freaca cu zaharul si cu ouale. Se adauga zaharul vanilat si esenta de vanilie. Stafidele se scot din apa cu esenta de rom si se scurg bine, apoi se adauga compozitiei.

Dupa 1 ora jumatate aluatul si-a dublat volumul. Se imparte aluatul in 2.

Se pregateste o tava.. se unge cu ulei si se tapeteaza cu hartie de copt.

Se intinde o foaie pe masa infainata, iar cu ajutorul sucitorului o asezam in tava. Se pune implutura apoi se aseaza cealalta foaie. Se aduna marginile, se inteapa cu o furculita din loc in loc, apoi se unge cu amestecul de galbenus si lapte.

Se da la cuptor ptr 40 min, apoi se pudreaza. Se lasa sa se raceasca, se taie si se mananca cu pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Feta saganaki - Rețeta de aperitiv grecesc

Postat de Bucataras

Feta saganaki - Rețeta de aperitiv grecesc

Cum se prepară Feta saganaki - Rețeta de aperitiv grecesc:  Taie brânza feta în cuburi.  Porționează foile de plăcintă în pătrate. Împachetează...

Citeste continuarea

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

Postat de Bucataras

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

Cum se prepara Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă: Încălzește cuptorul la 190 de grade Celsius. Într-o tigaie, încinge uleiul de măsline și...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.02.2012, 21:39
la 20.02.2012, 21:52
delicios desert ne dai!!
la 20.02.2012, 22:03
tare buna e placinta cu branza
la 20.02.2012, 22:55
buna buna
la 21.02.2012, 00:33

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking