Placinta cu branza

Postat de MotanLaOale in Dulciuri
7 Mar 2012 | 4659 vizualizari
Placinta cu branza

Daca tot aveam branza de vaci si urda am zis ca este buna o placinta.

Ingrediente

  • 1 pachet foi placinta
  • 350g branza de vaci
  • 350g urda
  • 300g telemea de vaca
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 200ml smantana
  • 300ml iaurt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • stafide dupa dorinta

Mod de preparare

Branza se sfarama se maesteca cu zaharul, zaharul vanilat, 4 oua, smantana si stafidele si se omogenizeaza.

Ungem o tava cu ulei si punem 5 foi de placinta pe rand unse fiecare cu ulei. Se aranjeaza in asa fel incat sa fie si pe marginile tavii.

Se pune branza in tava si se niveleaza.

Deasupra se pun alte 5 foi de placinta cate una unse cu ulei fiecare.

Cu un cutit bine ascutit se taie placinta in patrate potrivite pentru servire.

Se bate bine un ou cu iaurtul si se toarna deasupra si se intinde uniform pe toata suprafata placintei.

Se introduce in cuptorul preancalzit pentru 50-60 minute pana se rumeneste frumos.

Se taie rece pe urma taieturilor facute anterior.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (35)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Feta saganaki - Rețeta de aperitiv grecesc

Postat de Bucataras

Feta saganaki - Rețeta de aperitiv grecesc

Cum se prepară Feta saganaki - Rețeta de aperitiv grecesc:  Taie brânza feta în cuburi.  Porționează foile de plăcintă în pătrate. Împachetează...

Citeste continuarea

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

Postat de Bucataras

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

Cum se prepara Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă: Încălzește cuptorul la 190 de grade Celsius. Într-o tigaie, încinge uleiul de măsline și...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.03.2012, 14:17
prima servita
la 07.03.2012, 14:23
la 07.03.2012, 14:32
Vladimir,m-am uitat putin pe perete si am vazut ca azi ne-ai rasfatat cu multe bunatati
la 07.03.2012, 14:33
Si eu vreau
Ma vin sa ma servesc
la 07.03.2012, 15:12
place place

Vezi toate comentariile (35)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking