Placinta cu branza

Postat de adasev12 in Aperitive / Garnituri
30 Oct 2012 | 3300 vizualizari
Placinta cu branza

buna si usor de facut

Ingrediente

  • 300 g branza telemea de oaie
  • 3 linguri iaurt
  • 1 lingura mare de smantana
  • 2 oua
  • 1 mana de marar verde
  • piper
  • sare, daca mai este nevoie
  • un pachet de 400 g foi de placinta
  • 150 g margarina

Mod de preparare

Se pun intr-un castron branza razuita, ouale, iaurtul, smantana, mararul tocat si piperul. Se omogenizeaza foarte bine.

Foile se decongeleaza la temperatura camerei si se desfac .

Se ia o tava de marimea foilor, se unge cu ulei si se infaineaza bine, apoi se incepe asamblarea placintei: se pune o foaie, se unge bine cu margarina topita, apoi alta foaie,unsa si tot asa. La 4 foi suprapuse se pune o parte din compozitia de branza. Eu am pus 4 foi, un strat de branza, alte 3 foi, un alt strat de branza, apoi alte 3 foi si ultimul strat de branza, apoi ultimele 4 foi, fiind in total 14 foi.

Se unge bine si ultima foaie de deasupra si apoi se portioneaza placinta, se taie in 3 pe latime si in 4 pe lungime, astfel ies 12 portii. Se da la cuptorul incalzit la 180 grade si se coace pana devine aurie deasupra.

Se scoate placinta, se stropeste din belsug cu apa rece si se acopera cu un servet de bucatarie curat. Se lasa asa cel putin 15 minute, apoi se poate consuma, cu placere si mare pofta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Feta saganaki - Rețeta de aperitiv grecesc

Postat de Bucataras

Feta saganaki - Rețeta de aperitiv grecesc

Cum se prepară Feta saganaki - Rețeta de aperitiv grecesc:  Taie brânza feta în cuburi.  Porționează foile de plăcintă în pătrate. Împachetează...

Citeste continuarea

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

Postat de Bucataras

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

Cum se prepara Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă: Încălzește cuptorul la 190 de grade Celsius. Într-o tigaie, încinge uleiul de măsline și...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.10.2012, 17:44
buna buna
la 30.10.2012, 18:03
ADASEVUUUUUU, ce faci fata??? Vreau placinte! Ma innebunesc genul asta de preparate
la 30.10.2012, 18:14
superrrrrr
la 30.10.2012, 18:19
Cu un pahar de lapte alaturi,mmmmm ce buna!
la 30.10.2012, 18:35
si eu vreau placinta unde umbli ca tare rar vii pe la noi?

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking