Placinta cu branza

Postat de gaby_d in Dulciuri
9 Apr 2010 | 5192 vizualizari
Placinta cu branza

uite c-am gasit o reteta de placinta cu branza in urma careia poti manca ceva bun tare si sta intre timp si la pc:))))

Ingrediente

  • 500-600 gr faina
  • un cub de drojdie
  • lapte(o cana)
  • 250grame zahar
  • 500branza de vaci+3-4 linguri  cas framantat
  • 3oua+un galbenus
  • 70gr margarina
  • o lingura untura
  • 2-3linguri gris
  • o lingurita coaja rasa de lamaie  

Mod de preparare

 anunt important:))))-nu garantez pentru exactitatea gramajelor in ce priveste coca insa as putea sppune "dupa ochi"c-am scris destul de corect

 

-se face o maia amestecand drojdia cu o lingurita de zahar,apa calda(30ml), putina sare si 2linguri de faina

se lasa pana-si dubleaza volumul

intr-un bol mai mare  puneti faina,faceti o gaura in mijloc in care puneti maiaua

adaugati margarina topita,untura,un ou, 100gr zahar,amestecati si adaugati putin cate putin,laptele caldut si framantati

acum...mie-mi iesise cam tare si-am mai pus lapte, apoi prea moale si-am mai pus faina:)))

o gospodinuta cred ca stie destul de bine cum arata consistenta unui aluat;)

acoperim cu un servet curat si lasam aprox o ora la crescut(suficient timp pt.dezbaterile de pe bucataras.ro:)))

umplutura:

amestecam bine  branza,2oua,150grame zahar(sau cel mai bine,dupa gust),coaja de  lamaie,un plic zahar vanilat,grisul

aluatul il impartim in doua si intindem doua foi egale

asezam in tava unsa cu putin ulei prima foaie,apoi umplutura si cea de-a doua foaie

ungem cu galbenus batut si introducem tava in cuptorul preincalzit,la foc mediu, pana ce se rumeneste frumos

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (53)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

Postat de Bucataras

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

Cum se prepara Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă: Încălzește cuptorul la 190 de grade Celsius. Într-o tigaie, încinge uleiul de măsline și...

Citeste continuarea

Reteta de placinta cu branza, spanac si praz

Postat de oanapl

Reteta de placinta cu branza, spanac si praz

Iata cum se prepara Reteta de placinta cu branza, spanac si praz Cu ajutorul unui mixer vertical se mixează brânza de vaci cu ouăle și brânza telemea (dată pe răzătoarea...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.04.2010, 16:00
is grozavi ,abia astept sa pap si eu ,de ce nu pui si foto?
la 09.04.2010, 16:02
unde sunt furculitele ?iti dau 5 si poate le gasesc mai tarziu
la 09.04.2010, 16:28
Cu cafea nu merge? Ma aburesti cu laptele ala.
la 09.04.2010, 16:30
sa-ti dau adresa? ajung in vreo 3 zile daca le pui recomandate
la 09.04.2010, 16:32
era pregatita pt copiinormal ca io la cafea am papat,..de fapt..cam asta am papat azi de cand m-am trezit)

Vezi toate comentariile (53)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking