Placinte cu branza

Postat de antici_gabytza in Dulciuri
25 Ian 2013 | 3517 vizualizari
Placinte cu branza

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 50 g drojdie
  • 2 oua
  • 1 praf de sare
  • 100 g zahar
  • 2 linguri untura
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 200 ml sana
  • umplutura
  • 300 g branza de vaci proaspata
  • 200 g crema de branza
  • 2-3 oua
  • 200 g zahar
  • coaja de la o lamaie
  • zeama de la o lamaie
  • 1 lingura gris sau faina
  • uns
  • 2 galbenusuri
  • 2-3 linguri lapte
  • zeama de lamaie sau esenta de vanilie

Mod de preparare

Amestecam faina cu sarea, zaharul vanilat, zaharul si facem o gaura in mijloc, adaugam drojdia dizolvata in putina apa calduta. Adaugam untura, ouale batute si iaurtul. Incepem sa framantam o coca elastica si nelipicioasa.Daca este nevoie se mai adauga apa calduta. Acoperim vasul si lasam la dospit cca 1 ora pana isi dubleaza volumul.

Umplutura: branza de vaci, crema de branza o amestecam cu zaharul si lasam cca 5 minute asa. Adaugam ouale batute, zeama si coaja de la lamaie, faina si amestecam. Dam la frigider pana creste aluatul.

Pe masa infainata intindem o foaie si taiem patratele si adaugam cate o lingura de branza (eu am adaugat la cateva placinte si visine din compot scurse bine si date prin faina). Impaturim ca un plic si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt, repetam pana terminam.

Uns: galbenusurile le amestecam cu laptele si zeama de lamaie. Si ungem placintele dam la cuptor pana se rumenesc. Iar dupa ce s-au racit le pudram cu zahar pudra

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu branza" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (28)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Branzoaice calde si pufoase, o reteta pe gustul pofticiosilor

Postat de Caty

Branzoaice calde si pufoase, o reteta pe gustul pofticiosilor

Iata cum se prepara Branzoaice calde si pufoase, o reteta pe gustul pofticiosilor Am scos din timp ingredientele ca sa fie la temperatura camerei. Am inceput apoi sa amestec faina cu drojdia...

Citeste continuarea

Reteta de placinte foioase cu telemea la cuptor – genul de placinte pe care nu prea le refuza nimeni

Postat de gaby_d

Reteta de placinte foioase cu telemea la cuptor – genul de placinte pe care nu prea le refuza nimeni

Iata cum se prepara Reteta de placinte foioase cu telemea la cuptor – genul de placinte pe care nu prea le refuza nimeni Pune intr-un bol apa (nu trebuie nici calda, nici rece, ci la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.01.2013, 20:19
asta am scos si eu acuma din cuptor..............mmm............ce frumos miroase!
la 25.01.2013, 20:25
bune
la 25.01.2013, 20:25
iau si eu una
la 25.01.2013, 20:33
valeuuuuuuuuu...ce pofta.
la 25.01.2013, 20:34
Ce pufoase!Bune!

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking